Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVATNI ŽIVOT

Nova hit predstava Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca

Foto: Branimir Bradarić
1/2
27.06.2022.
u 14:37

Komedija se najviše bavi prikazom bračnih, partnerskih i romantičnih odnosa. Noël Coward je jedna od najpoznatijih figura teatra prošlog stoljeća - kazao je redatelj predstave Hrvoje Korbara

Povodom premijere predstave Privatni život, redatelja Hrvoja Korbara, u vinkovačkog Gradskom kazalištu Joza Ivakić održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljena nova predstava od koje se očekuje mnogo. Prema riječima ravnatelja kazališta Zdenka Rečića svaki novi premijerni naslov donosi dozu uzbuđenja i iščekivanja.

- Prema preporuci i dosadašnjim radovima, a i onim što sam vidio mladi redatelj Hrvoje Korbar s autorskim timom (koji je već radio u našem kazalištu) je  napravio  odličan posao. Svakako su u tome pomogle iskusne glumice Martina i Katarina, koje su već radile u našem kazalištu što im je i bila referenca i preporuka da ih angažiramo. Kada uz njih dvije pridodamo dva „lava“ – iskusnog Vladimira i mladog Vedrana iz našeg ansambla, uz odličan tekst što drugo očekivati nego novu komediju u našem kazalištu, no da li će biti hit odlučit će publika. Važna karika u cijelom procesu stvaranja predstave su Boris, Dražen, Zorko i Dražen – najbolja kazališna tehnika te uredi našeg kazališta – rekao je Rečić

Govorio je i redatelj predstave Hrvoje Korbar koji je pojasnio kako se u predstavi radi o dva bračna para koja se nalaze na medenom mjesecu da bi se na tom odmoru ustanovilo da su muž iz jednog para i žena iz drugog para bivši supružnici. Oni se ponovno susreću, bježe od svojih novih supružnika koji ih traže i tako ulaze u jedan začarani krug strastvene ljubavi.

- Komedija se najviše bavi prikazom bračnih, partnerskih i romantičnih odnosa. Noël Coward je jedna od najpoznatijih figura teatra prošlog stoljeća. Privatni životi su platforma za sjajne glumačke kreacije, na kojima sam sa veseljem radio sa Martinom, Katarinom, Vladom i Vedranom te sam  posebno zadovoljan da je svatko od glumaca ostvario zanimljive i duhovite uloge u kojima će zasigurno uživati vinkovačka publika na premijernoj izvedbi.  Poruka predstave je da romantične ljubavi nema; ljubav je nešto vrlo dinamično; odnosi su prostor u kojem se svašta može dogoditi. Radi se o tekstu u kojem se zaista svatko može prepoznati ili prepoznati neke svoje odnose, situacije, ljubomore, bivše supružnike… rekao je Korbar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije