Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival Kvarner

Nigel Kennedy stiže u Opatiju

Nigel Kennedy stiže u Opatiju
pixsell
18.01.2012.
u 19:04

Jedna velika redateljska zvijezda u nas će režirati Armidu, a posjetit će nas i vrsni bečki filharmoničari

Prekjučer u Zagrebu, a jučer i u Opatiji predstavljen je ovogodišnji program Festivala Kvarner. Istoimena udruga već je nekoliko godina aktivna u organizaciji koncerata i glazbenih projekata, ali ove godine na hrvatsko i europsko festivalsko i kulturno-turističko tržište izlazi s do sada najopsežnijim i najsustavnije složenim programom.

 Festival Kvarner održat će se od 1. do 10. lipnja te od 1. do 6. rujna. Predsjednik udruge Festival Kvarner Vjekoslav Martinko, ujedno poznati poduzetnik s osobito razvijenim interesom za kulturni turizam, takav raspored objašnjava željom da se pojača kulturna ponuda na početku i na kraju glavne turističke sezone u Opatiji.

 Najavljen Jordi Savall

 Intendant festivala, u Opatiju i njezinu kulturnu povijest zaljubljeni austrijski dirigent Michael Fendre, pobrinuo se za uistinu atraktivan i raznolik program koji će realizirati velika domaća i svjetska glazbenička imena: od pijanistice Martine Filjak i violončelistice Monike Leskovar do velikih svjetskih zvijezda kao što su Jordi Savall i Nigel Kennedy koji će u Opatiju dovesti i svoje vrhunske specijalizirane ansamble.

Kao glavna atrakcija rujanskog dijela festivala najavljena je produkcija Haydnove opere “Armida” s hrvatskom i međunarodnom pjevačkom postavom te velikom redateljskom zvijezdom čiji bi dolazak u Hrvatsku trebao biti senzacija, ali čije se ime zasad još uvijek drži u tajnosti.

 Osobita vrijednost bit će dolazak ponajboljih glazbenika iz sastava bečkih i berlinskih filharmoničara. Oni će i u lipnju i u rujnu osim vlastitih komornih koncerata održavati i radionice s hrvatskim studentima te sudjelovati u radu festivalskog orkestra pod okriljem velikog europskog projekta kulturne suradnje mladih pod nazivom Purpur.

 U austrijskim katalozima

 Festival je već ušao u austrijske i kulturne kulturno-turističke kataloge, a njegov je krajnji cilj, ističu Fendre i Martinko, od opatijske rivijere ponovno učiniti kulturno okupljalište kao u doba kada su je redovito posjećivali Mahler, Puccini, Lehar, Kalman i mnogi drugi velikani.

Komentara 9

AL
Alfonz
22:45 18.01.2012.

Samo za napomenu....Nigel Kennedy je bio uvijek jako protuhrvatski raspoložen i nikada u Hrvatsku nije htio doći....No eto našo se neki dirigent iz Austrije i sada to je to...Inače ponuđen je Zagrebu i nije bilo zanimanja za njega....Toliko o Nigelu Kennedyju...Što se tiče produkcije Haydnove opere Armida , i skrivanja odnosno držanja u tajnosti imena redateljske zvijezde, to je vrhunac gluposti nekoga koji se smatra velikom facom ovoga Festivala...Ajde ljudi što se pravite važni....Našla krpa zakrpu, pa Vi našli Pofuka da priča priču....

AL
Alfonz
14:23 19.01.2012.

A najsmješnije je sa cijenama karata za koncerte koji su navedeni na ovoj manifestaciji u Opatiji...Netko očito na brzinu želi neku lovu zaraditi...Normalno su cijene karata za komorne koncerte u Europi oko 15-20 Eura....Pogledajete ove cijene karata pa će Vam biti....Bezobrazluk je nuditi ulaznicu za koncert za ove cijene koje su naveli...Imate festivala u Hrvatskoj koji imaju slične ako ne i veće glazbenike sa cijenama karata do ili oko 100 kuna...Za ovaj festivalski orkestar skupljen na brzinu od mladih karta stoji 190-260 kuna....Koliko mladi dobivaju honorar za sviranje u orkestru..:Smještaj, hranu? Ovo su mutna posla....Tko stoji iza toga....sramota

99
99999
20:11 18.01.2012.

ma željo će ih pobjedit 3:0 :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije