Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Nema otkazivanja umjetničkih festivala, samo prilagodba programa

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek održala je u utorak video-sastanak s čelnicima nacionalnih festivala iz područja izvedbenih umjetnosti, na kojem je zaključeno da se trenutno ne razmišlja o otkazivanju festivala, nego o prilagodbi njihovih programa.
06. svibnja 2020. u 10:34 2 komentara 184 prikaza
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

U ovoj fazi ne razmišlja se o otkazivanju festivala, nego o prilagodbi programa s posebnim naglaskom na angažman hrvatskih umjetnika koji su zbog mjera ograničenja dulje vremena bili bez angažmana, priopćilo je Ministarstvo kulture. 

Marin Držić na ćirilici Hrvatskog pisca uvrstili u srpsku književnost. Matica srpska: Dubrovčani su naši koliko i vaši!

Poticat će se, navode, produkcija ili gostovanja manjih formata, vodeći računa o općim epidemiološkim smjernicama, a naglasak će biti na programima na otvorenom te prilagodbi gledališta, uz potrebu izbjegavanja rizika od zaraze.

Također, dogovoreno je da će vodstva festivala Ministarstvu do kraja svibnja dostaviti prijedlog prilagođenih programa uz odgovarajuće troškovnike.

Sjednica Vijeća nacionalnih festivala organizirat će se u lipnju, kada će u skladu s epidemiološkom situacijom biti prihvaćeni izmijenjeni programski i financijski planovi.

Novi zakon uzbunio filmaše Snimatelji se ne žele odreći autorstva zbog birokracije

Sastanku su bili prisutni ravnatelj Splitskog ljeta Srećko Šestan, intendantica Dubrovačkih ljetnih igara Dora Ruždjak Podolski, ravnatelj festivala Osorske glazbene večeri Branko Mihanović, ravnatelj festivala Varaždinske barokne večeri Davor Bobić, ravnatelj Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik Jakov Bilić i umjetnički ravnatelj Međunarodne smotre folklora Zagreb Tvrtko Zebec.

mutni poslovi državne tajnice
USKOK godinu dana prisluškivao kako Rimac tvrtkama sređuje dozvole i poticaje
Aircash
Uspješni
Prvi hrvatski fintech širi poslovanje na tržišta EU: Našu aplikaciju koristi više od 100.000 ljudi, a integrirani smo s velikim hrvatskim kompanijama
  • asper:

    Je li to ona što vjeruje u duhove, vilenjake i mitska bića?

  • Avatar SandraEE79
    SandraEE79:

    w​w︅︆​w​.​​l​o︅︆v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b