Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo u kinima

Nelagodni “Šuti” Lukasa Nole kreće u distribuciju

Dojmljivi plakat filma
Foto: Arhiva VL
15.12.2013.
u 14:36

Film je povremeno mučan jer Nola inzistira na otvorenim prizorima nasilja

Može li se prekinuti nit zle sreće, nasilja i patnje duboko protkana kroz generacije jedne obitelji? Bebina majka slaba je karaktera i slaba zdravlja. Bebin je otac mrk i nasilan. Bebin je brat posesivan i problematičan. Bebin je dečko iz popravnog doma. Ima li Bebina kći šanse prekinuti ovaj turoban niz, ima li šanse postati voljenom, veselom osobom?

Tim pitanjima bavi se dugometražni igrani film “Šuti” Lukasa Nole, premijerno predstavljen ljetos na festivalu u Puli, koji 19. prosinca kreće u domaću kinodistribuciju. Film je, treba naglasiti, povremeno mučan jer Nola inzistira na otvorenim prizorima nasilja, gradeći mračan, nelagodan film o obiteljskom nasilju, toliko prisutnom (i) u našem društvu. Sjajnom glumom uvjerljivo doprinose Tihana Lazović, Milan Pleština i Živko Anočić, kao i izvrsna sporedna glumica Lana Barić, a upečatljivu kameru potpisuje Mirko Pivčević – Pivac.Inače, film je osvojio Zlatnu arenu za najbolju sporednu žensku ulogu, glazbu i montažu, posebnu Zlatnu arenu za masku i ton te nagradu Breza za najboljeg debitanta Tihani Lazović na Pula film festivalu, a dosad je prikazan na pet međunarodnih filmskih festivala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije