Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festivalski hit

"Neka ostane među nama" pobjednik festivala u Londonu

'obzor zagreb , gunduliceva,  24.07.2008. Rajko Grlic snimio Patrik Macek'
'Patrik Macek'
11.10.2011.
u 11:03

Film je već osvojio niz međunarodnih priznanja, uključujući dvije nagrade na Karlovym Varyma.

 

Dugometražni igrani film Neka ostane među nama Rajka Grlića proglašen je najboljim filmom međunarodne konkurencije na 18. filmskom festivalu Raindance koji je 9. listopada završio u Londonu.
O pobjednicima je odlučivao žiri u sastavu Dexter Fletcher, glumac; Gillies Mackinnon, redatelj i Alex Zane, radijski i tv voditelj. Najboljim britanskim filmom proglašen je nezavisni Stranger This redatelja i scenarista Eleanor Burke i Ron Eyala. Najboljim debitantskim filmom proglašen je bugarski film Tilt redatelja Viktora Chouchkova Jr., a najboljim dokumentarnim filmom britanski How to Start a Revolution Ruaridha Arrowa.
Neka ostane među nama (2010.), nastao prema scenariju Rajka Grlića i Ante Tomića je zločesta, indiskretna zagrebačka priča o virovima erotske strasti ispod mirne, trome površine građanske svakidašnjice i običaja. U filmu glume Miki Manojlović, Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Daria Lorenci Nataša Dorčić, Nina Ivanšin, Živko Anočić, Krešimir Mikić i drugi. Film je snimljen u produkciji Mainframe Production i u koprodukciji sa NP7 (Hrvatska), Studiom Maj (Slovenija), Yodi (Srbija) te uz potporu Eurimagesa
Nagradu za najbolji film iz međunarodne konkurencije dodijelio je magazin zajednice ljubitelja lomografije i analogne fotografije Lomography. Raindance Film Festival posvećen je nezavisnim i inovativnim filmovima.

 

Grlićev "Neka ostane među nama" osvojio je još jednu važnu međunarodnu nagradu, za najbolji film međunarodne konkurencije na 18. filmskom festivalu Raindance u Londonu. Podsjetimo, film je već osvojio niz međunarodnih priznanja, uključujući dvije nagrade na Karlovym Varyma, te pregršt Zlatnih arena kao potvrdu na domaćem terenu.

O pobjednicima je u Londonu odlučivao žiri koji su činili glumac Dexter Fletcher, redatelj Gillies Mackinnon i novinar Alex Zane. Najboljim britanskim filmom proglašen je "Stranger This" redatelja i scenarista Eleanor Burke i Rona Eyala. Najboljim debitantskim filmom proglašen je bugarski film "Tilt" redatelja Viktora Chouchkova ml., a najboljim dokumentarnim filmom britanski "How to Start a Revolution Ruaridha Arrowa".

Komentara 2

AU
autoritet
13:06 11.10.2011.

Užasan film, dobar jedino ako si slijep i gluh. Te glup.

MA
mare0801
05:25 12.10.2011.

koliko su bitni ti festivali na kojima ovako loši filmovi osvajaju nagrade.Meni je presmiješna situacija da jedan davež od filma koji nema nikakav odjek u zemlji u kojoj je napravljen i za koju je napravljen,osvaja po svijetu nagrade.Kao mi smoo seljaci pa ne razumijemo umjetničku bit i vrijednost,ali to vani prepoznaju.A možda je i tako.Što ja znam,glup sam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije