Naslovnica Kultura Glazba

Nedjeljom u Bajsiću uz Simfonijski orkestar HRT-a i Mladena Tarbuka

Simfonija za puhače Miroslava Miletića ovom prilikom doživljava praizvedbu svoje revidirane verzije te dobiva novi naslov simfonijska freska "Aginica", a koncert će zaključiti Simfonije puhača Igora Stravinskog
15. ožujka 2011. u 13:11 0 komentara 2 prikaza
Mladen Tarbuk
Foto: arhiva VL

Nedjeljom u podne u Studiju Bajsić (u zgradi HRT-a, Prisavlje 3) na četvrtom koncertu druge sezone ove nedjelje  (20. ožujka) u središtu je priče zvuk puhačkog orkestra. Na rasporedu koncerta Simfonijskog orkestra HRT-a, pod dirigentskim vodstvom Mladena Tarbuka, recentna su hrvatska djela za puhački orkestar te jedna antologijska skladba svjetske literature.

Uz orkestar će svirati pijanistica Lana Genc u tumačenju Concertina za klavir i puhače Stanka Horvata, dok će koncert započeti Ritmi contrari Frane Đurovića. Simfonija za puhače Miroslava Miletića ovom prilikom doživljava praizvedbu svoje revidirane verzije te dobiva novi naslov simfonijska freska "Aginica", a koncert će zaključiti Simfonije puhača u izvornoj verziji iz 1920. Igora Stravinskog.

Ulaz je na koncert slobodan, uz najavu na telefon 060-506-606.

CCC
Must have
Proljetni komadi u kojima ćete izgledati stajliš, a za njih ne morate potrošiti pravo bogatstvo

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.