Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eric clapton najavio

"Neću svirati na koncertima gdje se od publike traže COVID potvrde"

Dirk Pagels/DPA/PIXSELL
22.07.2021.
u 18:49

Jedan od najpoznatijih gitarista na svijetu imao je lošu reakciju na cjepivo, nakon čega je odlučio da neće podržavati mjere prema kojima svi posjetitelji koncerata moraju predočiti potvrde o cijepljenju.

Slavni glazbenik Eric Clapton najavio je kako neće svirati na koncertima koji od posjetitelja zahtijevaju COVID propusnice, odnosno, potvrde o cijepljenju.

Kao razlog naveo je svoje iskustvo s užasnim nuspojavama cjepiva te tvrdnje da su cjepiva sigurna nazvao propagandom. Sve je to izložio u pismu talijanskom arhitektu Robinu Monottiju Graziadeiju, koji je također javno ustao protiv cjepiva te s Claptonovim dopuštenjem pismo i objavio. 

"Nakon prve doze Astra Zeneca cjepiva imao sam jake nuspojave koje su trajale deset dana. Nakon što sam se oporavio, rečeno mi je da do druge doze mora proći još dvanaest tjedana. Ipak sam drugu dozu primio nakon samo šest tjedana, a reakcija je ponovno bila katastrofalna. Trnule su mi ruke i noge, a gotovo dva tjedna bio sam potpuno bespomoćan i bojao sam se da nikada više neću moći svirati. Inače patim od periferne neuropatije i nisam ni trebao prići toj igli, ali propaganda me uvjerila da je cjepivo sigurno za sve... " napisao je gitarist koji navodi kolegu glazbenika Vana Morrisona kao osobu koja mu je otvorila oči o cjepivu.

Svoju odluku da neće svirati na koncertima koji zahtijevaju potvrde o cijepljenju Clapton je obznanio nakon što je britanski premijer Boris Johnson najavio kako će od rujna svi posjetitelji koncerata i noćnih klubova morati predočiti potvrdu o cijepljenju. 

"Nako te objave osjećao sam se obvezanim reći da neću nastupati ni na jednom mjestu gdje se diskriminira publika - zaključio je Clapton.  

Komentara 13

Avatar Asterix
Asterix
19:38 22.07.2021.

Dok se trpao drogom i alkoholom nije imao nikakve nuspojave, osim što nije znao za sebe.

DP
dule.parcov.12
20:12 22.07.2021.

Bit će to ipak prije kombinacija razuzdanih mladih dana i nakupljenih godina. Neodgovorno je ovako lupetati.

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
19:14 22.07.2021.

Budaletina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije