Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KD Lisinski

Nastupaju i solisti Massimo, M. Dedić, T. Mužek i Jelena Balent

Jelena Balent
arhiva
11.09.2012.
u 16:46

Koncertom se slavi 75. rođendan i 55 godina karijere velikoga glazbenika Silvija Glojnarića s kojim su svi navedeni glazbenici na različite načine surađivali

U dvorani Lisinski u četvrtak 13. rujna u 19.30 sati koncertna sezona počinje nesvakidašnjim spektaklom. Pozornicu će dijeliti Simfonijski orkestar HRT-a pod vodstvom maestra Pavla Dešpalja, Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Saše Nestorovića, ansambl Hrvatski Lado te raznovrsni, ali birani gosti kao što su Massimo, Matija Dedić, Tomislav Mužek i Jelena Balent. Ono što ih povezuje veliko je poštovanje i ljubav prema Silviju Glojnariću, dirigentu, skladatelju, aranžeru i bubnjaru, svestranom glazbeniku s kojim su svi navedeni na različite načine surađivali. Zato će se svi i okupiti na koncertu koji Glazbena proizvodnja HRT-a, uz izravni prijenos na Trećem programu Hrvatskog radija, priređuje u čast njegova 75. rođendana i 55 godina umjetničkog rada.

Koncert pod naslovom “Godine glazbene – godine ljepote” pokušat će raznovrsnim programom dočarati barem djeliće bogate Glojnarićeve karijere koju je počeo još za studija kompozicije i glazbene teorije na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji kao samouki bubnjar u tadašnjem Plesnom orkestru RTZ-a, a nastavio u vrhunskim sastavima poput Zagrebačkog jazz-kvarteta, ostavivši iza sebe i veliki trag u diskografiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije