Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetska premijera južnog vjetra 2

Nastavak srpskog megahita: Omiljeni narkoboss rasprodao pulsku Arenu

Svjetska premijera srpskog filmskog hita "Juzni vetar 2 Ubrzanje".
Foto: Saša Miljević/Pixsell
1/14
20.07.2021.
u 10:36

Premijera filma "Južni vjetar 2 - Ubrzanje" održana je jučer na Pulskom filmskom festivalu.

Jučer je publiku pulske Arene oduševio film Južni vjetar 2 – Ubrzanje. Riječ je o nastavku filma Južni vjetar iz 2018. godine, koji je na Pulskom filmskom festivalu imao svoju svjetsku premijeru.

Redatelj Miloš Avramović na press je konferenciji pojasnio kako je zbog velikog interesa publike nastavak filma bio logičan slijed. Vjeruje kako je publika upravo zbog detalja kojima je posvećena pažnja, kako u karakterizaciji likova, tako i u samoj produkciji prepoznala ono nešto što čini razliku između dobrog filma i „konfekcije”. Sam je projekt Južnog vjetra i krenuo s namjerom snimanja trilogije, i igranog filma i serijala, koja glumcima, kako su i sami rekli, omogućuje da svoj lik dobro upoznaju, a samim tim i prenesu na najbolji mogući način. Scenarist Petar Mihajlović naglasio je da upravo razrađene i detaljne biografije likova uvjetuju radnju, a ne žanr kao takav.

Film je sniman u manjinskoj hrvatskoj koprodukciji, s Milošem Bikovićem, regionalnom filmskom zvijezdom u glavnoj ulozi, ali i Zacharyjem Baharovim, Jovanom Stojiljković, Lukom Grbićem, Miodragom Radonjićem, Predragom Mikijem Manojlovićem i Anastasiom Everall u zapaženim ulogama.

Radnja filma prati narkobossa Petra Maraša, koji koristi sve prednosti novostečenog statusa nedodirljivog vođe srpskog podzemlja pod zaštitom države. Tražeći povoljnu priliku s vjernim Baćom, odlazi u istočnu Srbiju gdje doznaje vijesti zbog kojih je prisiljen promijeniti planove i vratiti se na ulicu.

Svjetska premijera srpskog filmskog hita "Juzni vetar 2 Ubrzanje".
1/14

Nakon svjetske premijere koja je bila rasprodana i nekoliko dana uoči same projekcije, ekipa filma se poklonila u  prepunoj pulskoj Areni te zaradila ogroman pljesak i ovacije.

Komentara 1

LL
lijepa_li si
15:18 20.07.2021.

dramatična je razlika u naslovu ovog filma i onog o "pobuni hrvatskih branitelja" zašto? naivno ću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije