Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fanovi postaju nestrpljivi

Napokon se snima druga sezona 'Kuće zmaja', ali premijera će tek nagodinu

HBO
13.04.2023.
u 09:02

Novi glavni redatelj hit serije bit će Alan Taylor, zaslužan za uspjeh "Igre prijestolja"

Vrijeme je da zmajevi rašire krila – u studiju Warner Brosa u britanskom gradu Leavesdenu počelo je snimanje dugo očekivane druge sezone "Kuće zmaja". Temeljena na knjizi "Vatra i krv" Georgea R. R. Martina, radnja nove serije događa se dvjesto godina prije "Igre prijestolja" i fokusira se na događaje koji su postupno doveli do kolapsa kuće Targaryen.

– Oduševljeni smo što ponovno snimamo s članovima naše izvorne obitelji, kao i s novim talentima s obje strane kamere. Svi vaši omiljeni likovi uskoro će kovati urote za stolovima vijeća, marširati sa svojim vojskama i jahati zmajeve u bitkama. Jedva čekamo s gledateljima podijeliti sve što smo pripremili – rekao je koautor i izvršni producent serije Ryan Condal najavljujući početak snimanja.

Ti "novi talenti" uključuju i Emmyjem nagrađenog redatelja "Sopranosa" Alana Taylora, koji će biti novi glavni redatelj "Kuće zmaja". Isti posao vrlo je uspješno obavio i u "Igri prijestolja" pa fanovi očekuju da će njegov angažman pridonijeti ujednačavanju kreativnog tona tih dviju serija.

Prema podacima koje je objavio HBO, debitantska sezona "Kuće zmaja" u prosjeku je imala najmanje 29 milijuna gledatelja po epizodi, što je više od svih osim posljednje dvije sezone "Igre prijestolja". Samo prvu epizodu u prvoj večeri prikazivanja u SAD-u je pogledalo oko 9,99 milijuna gledatelja, čime je "Kuća zmaja" svrgnula "Euforiju" s trona najboljeg otvaranja u povijesti HBO-a.

Ključni glumci za drugu sezonu uključuju Matta Smitha, Oliviju Cooke, Emmu D'Arcy, Eve Best, Stevea Toussainta, Fabiena Frankela, Ewana Mitchella, Toma Glynn-Carneya, Sonoyu Mizuno i Rhysa Ifansa, a nakon Velike Britanije snimanje će se nastaviti u španjolskom gradiću Cáceresu.

Prema prvim informacijama, ova će sezona imati dvije epizode manje od prethodne, a s obzirom na izrazito skupu i kompleksnu produkciju, premijera će najvjerojatnije biti tek iduće godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije