Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 79. godini života

Nakon višegodišnje bolesti preminuo Nikola Novosel Miško, glumac iz Gruntovčana

Gruntovcani
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
1/3
13.12.2020.
u 14:58

U sjeni njegova svestranog umjetničkog rada, nalazio se i onaj stručni te znanstveni. Bio je inženjer, magistar i predavač poljoprivrednih znanosti te je bio politički aktivan.

Bil sam jednostavno čovek, izjavio je jednom prilikom Nikola Novosel Miško koji je danas preminuo u koprivničkoj bolnici u 79. godini života nakon višegodišnje teške bolesti. 

Rođen 8. studenog 1941. u Zagrebu kao najmlađi od devetero braće odrastao je u Ludbregu gdje je prijateljevao s književnikom Mladenom Kerstnerom, scenaristom popularnih televizijskih kajkavskih serija, među kojima i Gruntovčana u kojima se Miško proslavio kao Tuna Pišpek, piše portal Križevci.info

Glumio je u brojnim drugim filmovima i serijama, a kao tenor pjevao u zagrebačkim i križevačkim zborovima. U sjeni njegova svestranog umjetničkog rada, nalazio se i onaj stručni te znanstveni. Bio je inženjer, magistar i predavač poljoprivrednih znanosti te je bio politički aktivan ukazujući kroz humor na društvene i političke probleme.

Davao se i kao aktivist te dužnosnik Hrvatskog crvenog križa, posebno u borbi protiv alkoholizma. 

Za svestrani društveni i kulturno-umjetnički rad nagrađen je odlikovanjem predsjednika RH Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića te je počasni građanin Ludbrega. Dobitnik je nagrada za životno djelo Koprivničko-križevačke županije i grada Križevaca.

Ključne riječi

Komentara 1

ST
StariSokol
15:26 13.12.2020.

Striča pokoj ti duši. Nek ti je laka Hrvatska zemljica.Mnoge je nasmijao kada im i nije bilo do smijeha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije