Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MasterCard Brod knjižara

Nakon Tkona velika fešta na Zlarinu

MasterCard Brod knjižara
Foto: PR FOTO
1/2
06.08.2015.
u 14:03

MasterCard Brod knjižara – Brod kulture sutra uplovljava u Trogir, posljednju postaju ovogodišnje turneje

Nakon što je jučer oduševio publiku u Tkonu, MasterCard® Brod knjižara – Brod kulture stigao je na Zlarin, kako bi stanovnicima i posjetiteljima pružio ponudu od nekoliko tisuća naslova iz brodske knjižare te predstavama, književnim večerima, radionicama i glazbenim nastupom obogatio turističke, kulturne i društvene sadržaje ovog otoka.

Turistička zajednica Tkona prošlogodišnja je dobitnica „Zlatne MasterCard Statue“, nagrade za poseban doprinos kulturnom turizmu te najbolji popratni program u sklopu Broda knjižare – Broda kulture, koji ni ove godine nije razočarao. Brod je na Tkonskoj rivi dočekan svečanim puhačkim orkestrom, a bogat program upotpunjen je „Sajmom otočnih proizvoda“ na kojemu su se posjetitelji mogli upoznati s ponudom autohtonih otočnih proizvoda u cilju očuvanja otočne tradicije. Posjetitelji su također mogli uživati i u nastupima dječjeg zbora „Kunjski ćoci“ , Kunjskih mažoretkinja te K.U.U. „Kunjka“ iz Tkona. Posebnu pozornost izazvao je nastup praćen limenom glazbom češkog folklornog društva „Končanica“.

Mađarski književnici Otto Tolnai i Ronald Orscik, hrvatska književnica Olja Savičević Ivančević te Dubravko Trojanac, pobjednik 6. natječaja za najbolju kratku priču, predstavili su stanovnicima i posjetiteljima Tkona svoj bogati književni opus, a kulturni program dodatno je obogaćen i predstavom „Međuigre 0-24“ poznatog glumca i redatelja Zijaha Sokolovića. Veliki interes vladao je i za radionicom Pop-Rock škole u kojoj su se najmlađi posjetitelji imali prilike upoznati s osnovama glazbenih instrumenata, poput malog i velikog bubnja, perkusija i gitara. „Vidjeti radost u očima djece kad na brodu ugledaju razne udaraljke, od bubnjeva do raznih bongosa, defova i zvona. Prvo iskustvo u savladavanju raznih ritmičkih vježbica, ali i pjesmama. U svakom slučaju, meni kao voditelju Pop-Rock škole veliko je zadovoljstvo biti dio ove izvrsne umjetničke ekipe Broda knjižare, koji istinski promiče kulturu po Jadranu“ – izjavio je Miroslav Dimić, voditelj radionice Pop-Rock škola.

Posjetitelje Broda knjižare na Zlarinu očekuju brojne MasterCard pogodnosti poput MasterCard Happy Houra u sklopu kojeg se između 17.00 i 19.00 sati može ostvariti 10% popusta za kupnju knjiga MasterCard karticama. Osim toga, za svako plaćanje MasterCard karticom kupci dobivaju i prigodan poklon.

Promocija mađarskih i hrvatskih pisaca počinje u 21.00 sat, a uz književni program posjetitelji mogu uživati i u kazališnoj predstavi „Međuigre 0-24" Zijaha Sokolovića koja počinje u 21.30 sati. Radionica puhanja stakla „Friends of glass“ počinje u 19.00 sati, Pop-Rock škola u 19.45, dok će navečer posjetitelje zabavljati Matea Dominiković i sastav „4 Town Blues Band“. Za najmlađe tu je lutkarsko glumačka predstava „Poruka u boci“ s početkom u 20.30 sati, dok u 19.00 sati počinje poučna mala škola meteorologije „Meteo ćakule“ Zorana Vakule. Ispred broda će biti postavljena velika staklena boca u koju će posjetitelji moći ubaciti poruku svijetu napisanu na vlastitom jeziku. Nakon završetka turneje sve poruke će biti pregledane i objavljene u zbirci poruka u boci.

Kompanija MasterCard i ove je godine glavni pokrovitelj projekta MasterCard Brod knjižara – Brod kulture koji ima kulturno-turistički i društveni značaj, jer već devet godina zaredom donosi knjige i ponudu od nekoliko tisuća naslova stanovnicima najudaljenijih otoka i malih mjesta koji nemaju knjižare, kako bi imali priliku uživati u novim, ali i klasičnim već dobro poznatim književnim djelima.

Nakon Zlarina brod će zaputiti prema Trogiru, posljednjoj postaji ovogodišnje turneje, u koji stiže u petak 7. kolovoza.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije