Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Do kraja smrti'

Najbolji je segment filma onaj u kojem glumci uopće ne govore

Foto: Pula Film Festival
1/3
19.07.2018.
u 13:37

Na Pulskom filmskom festivalu Anđelo Jurkas predstavio film dramaturški nepovezanih minijatura u čijem je središtu ljubav.

Na Pulskom filmskom festivalu premijerno je prikazan film “Do kraja smrti” Anđela Jurkasa, načinjen od niza dramaturški nepovezanih minijatura u čijem su središtu ljubavni odnosi koji nadilaze prepreke: rasne, dobne, rodne…

Kao ishodište svake od priča predstavljen je stih po jedne kultne pjesme, a film, kao i Jurkasovi raniji radovi, okuplja impresivan glumački ansambl u kojem su Leon Lučev, Judita Franković, Nikša Butijer, Bojana Gregorić, Borko Perić, Mislav Čavajda, Jelena Veljača, Ana Herceg…

Neobična je ta magija kojom Jurkas okuplja najveća imena hrvatskog filma i estrade, ali nažalost uglavnom ne zna što učiniti s njima jednom kad stanu pred kameru.

U tome ne pomaže ni pretenciozni scenarij prepun klišeja zbog kojih ga je teško shvatiti ozbiljno. Zanimljivo, najbolji je segment filma onaj u kojem glumci ne govore, već se dvoje posvađanih supružnika šutke vozi u autu, a njihove misli ispisuju se na platnu.

To bi čak moglo funkcionirati kao kratki film, ali u gotovo dvosatnom stilskom i sadržajnom cušpajzu usred Arene simpatični se trenuci prelako gube, a ostaje tek groteska, poput prizora u kojem mlada djevojka moli svojeg starijeg ljubavnika da joj napravi dijete kojem će “istovremeno biti otac i djed”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije