Naslovnica Kultura Film

Najbolji je segment filma onaj u kojem glumci uopće ne govore

Na Pulskom filmskom festivalu Anđelo Jurkas predstavio film dramaturški nepovezanih minijatura u čijem je središtu ljubav.
19. srpnja 2018. u 13:37 0 komentara 515 prikaza
Foto: Pula Film Festival
Pogledajte galeriju 1/3

Na Pulskom filmskom festivalu premijerno je prikazan film “Do kraja smrti” Anđela Jurkasa, načinjen od niza dramaturški nepovezanih minijatura u čijem su središtu ljubavni odnosi koji nadilaze prepreke: rasne, dobne, rodne…

Pula Film Festival Tihana Lazović: Nove ‘Novine’ preslika su stanja u državi

Kao ishodište svake od priča predstavljen je stih po jedne kultne pjesme, a film, kao i Jurkasovi raniji radovi, okuplja impresivan glumački ansambl u kojem su Leon Lučev, Judita Franković, Nikša Butijer, Bojana Gregorić, Borko Perić, Mislav Čavajda, Jelena Veljača, Ana Herceg…

Neobična je ta magija kojom Jurkas okuplja najveća imena hrvatskog filma i estrade, ali nažalost uglavnom ne zna što učiniti s njima jednom kad stanu pred kameru.

Glumačko producentski par Matija i Dominik: Nema seksa u filmovima pa ispada da to više nitko ne radi

U tome ne pomaže ni pretenciozni scenarij prepun klišeja zbog kojih ga je teško shvatiti ozbiljno. Zanimljivo, najbolji je segment filma onaj u kojem glumci ne govore, već se dvoje posvađanih supružnika šutke vozi u autu, a njihove misli ispisuju se na platnu.

65. PULSKI FILMSKI FESTIVAL Bolna priča o deložaciji nas podsjeća da pravo i pravda nisu isto

To bi čak moglo funkcionirati kao kratki film, ali u gotovo dvosatnom stilskom i sadržajnom cušpajzu usred Arene simpatični se trenuci prelako gube, a ostaje tek groteska, poput prizora u kojem mlada djevojka moli svojeg starijeg ljubavnika da joj napravi dijete kojem će “istovremeno biti otac i djed”.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.