Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
motovun u zagrebu

Najbolji filmovi Motovuna u Laubi

Foto: Motovun film festival
28.08.2019.
u 13:42

Od 29. kolovoza do 8. rujna program obilježen velikim brojem uvrnutih komedija donosi i osvajače motovunskih nagrada te čak dvije premijere domaćih filmova.

Nakon više nego uspješnog festivala i turneje jadranskom obalom, magija Brda filmova seli se u zagrebačku Laubu, gdje u četvrtak, 29. kolovoza počinje Motovun u Zagrebu.

Tradicionalni program najboljih motovunskih filmova ove je godine prepun komedija iz različitih kraljeva svijeta. Program će tako otvoriti romantična komedija Juliusz, poljski kinohit koji je osvojio i srca festivalske publike. Tu su i kanadski hit Djevojka mog brata nagrađen u Cannesu, o ženi čiji se brat zaljubljuje u njenu ginekologinju, kao i najuvrnutiji film ove godine, Jelenja koža o čovjeku kojem njegova skupa kožna jakna naređuje da čini sve bizarnije zločine.

Iz SAD-a u Laubu dolaze dvije komedije: politički nekorektni Kombi Sloboda o urnebesnim nevoljama vozača kombija za osobe s posebnim potrebama, te Podržite djevojke u režiji počasnog gosta ovogodišnjeg festivala Andrewa Bujalskog o dogodovštinama u jednom baru s golišavim konobaricama.

Zagrebačkoj publici predstavit će se i dobitnici Propelera Motovuna. U dugometražnoj kategoriji u Laubi igra islandska gorko-slatka drama Bijeli bijeli dan o čangrizavom policajcu koji pokušava razriješiti slučaj smrti svoje žene. Nagrađeni kratkometražni filmovi Tetovaža, Rekonstrukcija i Aziza, koji svaki na svoj način progovaraju o problemima današnjice, igrat će prije dugometražnih filmova.

Socijalnim temama bave se šokantni Kler o sprezi Crkve i korumpiranog državnog aparata koji su u Poljskoj pokušali zabraniti, a postao je jedan od najgledanijih filmova u povijesti te zemlje, te slovački Nek bude svjetlost o gastarbajteru koji otkriva da mu se sin pridružio paravojnoj skupini odgovornoj za smrt školskog kolege.

Među domaćim filmovima važno je istaknuti zagrebačku premijeru kratkometražnog Janjeta Nine Violić, te besplatnu projekciju generacijskog filma Zagrebački ekvinocij Svebora Mihaela Jelića koji se bavi noćnim životom našeg glavnog grada.

Program će zatvoriti Vox Lux, žestoka glazbena drama o naličju industrije zabave koju su zajedno producirali i u njoj nastupaju Natalie Portman, Jude Law i glazbenica Sia.

Kako bi što vjernije u Zagreb preselili duh motovunskog festivala, čija je važna komponenta i zdrava doza hedonizma, prije filmova će se u Laubi održavati vinske uvertire na kojima će domaćini biti Morana Zibar i ekipa festivala.

Ulaznice su dostupne na https://mfftickets.kupiulaznicu.hr i u Laubi sat vremena prije projekcije. Studenti imaju pravo na popust od 50 posto, dok ostali mogu nabaviti značajno jeftinije ulaznice kupovinom paketa PET PO IZBORU.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije