Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teatar Exit u MUO

Najbolje predstave, legendarne "Stilske vježbe" i sjajna gostovanja

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
26.06.2017.
u 14:45

U srijedu, 28. lipnja počinju Ljetne noći Teatra Exit u Muzeju za umjetnost i obrt, kazališna poslastica koja se ne propušta

Iako krajem lipnja zagrebačka kazališta zatvaranja svoja vrata, a izvedbene umjetnosti sele na obalu, na dva ugledna ljetne festivala: Splitsko ljeto i Dubrovačke ljetne igre, Zagrepčani koji ostaju na vrućem asfaltu ipak neće živjeti bez teatra. Štoviše, već osmu godinu zaredom, zagrebačku ljetnu kulturnu ponudu upotpunit će Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt koje ove godine traju od 28. lipnja do 2. kolovoza.

Na ovogodišnjim Ljetnim noćima u atriju Muzeja za umjetnost i obrt bit će izvedena čak 22 naslova, a osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT, poput:  "Njuški", "SHAKEspearea na EXit", "Kako misliš mene nema?!", "Taksimetra", "Pluća", "CABAres CABArei", "Izloška br. 49", "Balona", "Münchhausena",  publika će moći pogledati četiri regionalna i četiri domaća gostovanja te suradnju zagrebačke i američke kazališne akademije.

U srijedu program otvara Rakan Rushaidat hit monodramom "Ja, tata!", a prvo veliko gostovanje na programu je već u nedjelju, 2. srpnja, kada je na programu predstava "Franky i Johnny", nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu, Narodnog pozorišta Sombor i Beo art produkcije iz Beograda. Iz Beograda stiže i nagrađivana predstava "Čekaonica", koja je na rasporedu 12. srpnja. Nastala je u koprodukciji beogradskog Ateljea 212 i Kulturnog centra Pančevo, a režirao ju je Boris Liješević, čiji rad dobro poznaje zagrebačka kazališna publika, i kroz gostovanja njegovih predstava, ali i kroz dviej predstave koje je režirao u  zagrebačkim kazalištima: ZKM-u i HNK Zagreb.  Pred sam kraj na festivalu ćemo vidjeti i Bosansko narodno pozorište iz Zenice s predstavom "Gluha svadba" te Gradsko pozorište Jazavac iz Banja Luke s predstavom "Malo blago".

U MUO-u će publika imati prilike vidjeti i  legendarne "Stilske vježbe" Kazališta Planet Art s Perom Kvrgićem i Lelom Margitić, a od domaćih predstava festivalč će ugostiti one vaninstitucionalnih kazališta: predstavu "Kako život" Kazališta Moruzgva, "Nemreš pobjeć od nedjelje" Ludens Teatra te "Oleannu" Putujućeg kazališta i Scene Ribnjak.

Sve predstave počinju u 21 sat, detalja programa potražite na www.teatarexit.hr, a  ulaznice se mogu kupiti na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt ili putem Ulaznica.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije