Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naj, naj festival

Na Naj, naj, naj festival stiže i kazališna grupa  A.C.O. Okinawa

 A.C.O. Okinawa, predstava Teru,Teru
arhiva VL
24.03.2011.
u 13:45

Jedanaestu godinu zaredom kazalište Žar ptica, za proljetnih školskih praznika, pruža mogućnost mladim Zagrepčanima da pogledaju najbolje predstave iz cijelog svijeta. Ulaz na sve predstave je besplatan

U Gradskom kazalištu Žar ptica užurbano se obavljaju pripreme za 11. međunarodni Naj, naj, naj festival, a organizatori se posebno vesele što gosti iz dalekog Japana nisu, zbog velike tragedije koja je zadesila njihovu zemlju, otkazali gostovanje.

U šest festivalskih dana publika će vidjeti 17 NAJboljih.. NAJnovijih.... NAJzanimljivijih predstava prema izboru selektorice, dramaturginje i teatrologinje Mire Muhoberac. Ove su godine u konkurenciji i dvije najveće nacionalne kazališne kuće HNK iz Zagreba i Talijanska drama HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke, a gosti stižu iz Njemačke, Italije, Slovenije i Japana. Kazališna grupa A.C.O. Okinawa predstavit će se predstavom Teru,Teru s kojom su obišli svijet, a sada prvi put nastupaju u ovom dijelu Europe.

Naj, naj, naj festival je utemeljen 2000. godine s ciljem da najbolju produkciju svih profesionalnih dječjih kazališta u Hrvatskoj prikaže mladoj zagrebačkoj publici u vrijeme proljetnih školskih praznika. Od 2007. godine festival je međunarodni, čime je festivalska konkurencija obogaćena različitim pristupima kazališnoj umjetnosti za djecu, koju svaka zemlja gost donosi sa sobom kao svoju specifičnost. Osobitost ovog festivala je da su sve predstave besplatne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije