Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
William Boyd Nemirna

Na granici između istine i laži

nemirna
20.02.2010.
u 16:37

Kudikamo nadmašujući masovnu konfekcijsku produkciju žanra, Bond nudi dramatičnu priču s profiliranim likovima i široka vremenskog i prostornog obuhvata.

Ništa ne znamo o drugim ljudima, u sve se može povjerovati... Tako pri kraju romana “Nemirna” Williama Boyda (Fraktura, ur. Ana Grbac, prev. Dražen Čulić), zaključuje jedna od protagonistica/pripovjedačica, nakon što je tek u svojim srednjim godinama, bolno shvaćajući s koliko je laži provela dotadašnji život, doznala pravu životnu priču svoje majke, protagonistice druge (tj. prve) narativne linije tog odličnog, napetog špijunskog trilera što zgrabi čitatelja od prve i ne pušta ga na miru do posljednje stranice.

 (od New Yorka do Londona, od Pariza do Oxforda) o mladoj ženi uvučenoj u početku Drugoga svjetskog rata u britansku špijunsku službu i njezinu poslijeratnom mirnom obiteljskom životu s novim identitetom... Mir je, dakako, samo privid iza kojega sve ključa, jer valja razriješiti tko je u špijunskoj mreži bio izdajnik...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije