Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fanovi zbunjeni

Može li Kristen Stewart uvjerljivo igrati mladu rock-ikonu Patti Smith?

kristin stewart
Foto: Press Association/Pixsell
19.08.2015.
u 14:26

Budu li producenti poštovali želju autorice, bit će vrlo zanimljivo gledati beskrvnu Kristen u ulozi nesigurne, ali žestoke Patti

Već nekoliko dana fanovi Patti Smith kao u transu prate vijesti o miniseriji koju će Showtime, najavljeno je potkraj prošlog tjedna, snimiti prema njezinim memoarima "Just Kids" (u nas prevedenima kao "Tek djeca", u izdanju Šarenog dućana).

Sjajne su vijesti da Patti osobno radi na adaptaciji svoje knjige zajedno s proslavljenim scenaristom Paulom Loganom čiji su "Hugo", "Aviator" i "Gladijator" nominirani za Oscara, a na Showtimeu potpisuje serijal "Penny Dreadful".

Kako je projekt još u pretprodukciji, glumačka podjela nije otkrivena, no mnogo bure izazvala je Pattina želja da je u seriji glumi poslovično bezizražajna Kristen Stewart, zvijezda "Sumrak sage", koja u zadnje vrijeme prijateljuje s velikom kantautoricom i koja dosad nije imala mnogo prilike pokazati svoje vještine u ozbiljnijim, umjetnički zahtjevnijim projektima.

I dok dio budućih gledatelja zapomaže da glumica njezina kalibra nema što tražiti u ekranizaciji kultnih memoara koji opisuju početke nekih od najutjecajnijih umjetnika 20. stoljeća, među kojima posebno mjesto zauzima queer fotograf Robert Mapplethorpe, čitatelji New Musical Expressa među devet su filmskih diva (našla se tu i veličanstvena francuska glumica Charlotte Gainsbourg) odabrali upravo Kristen Stewart kao glumicu koji bi htjeli vidjeti u ulozi mlade rock-ikone.

Ako se to zaista dogodi, bit će vrlo zanimljivo promatrati kako se beskrvna tinejdžerica iz "Sumraka" pretvara u nesigurnu genijalku Patti Smith, koja je imala sreće formirati se baš u trenucima u kojima je New York pulsirao najžešćim kreativnim pulsom na čijim su krilima nastala brojna danas kultna umjetnička djela.

>> Više od 80.000 glasova za Nagradu publike, evo tko je pobijedio

Komentara 2

II
iifever2
17:49 20.08.2015.

jedna od njezinih najboljih uloga jest u niskobudjetnom filmu runaways gdje utjelovljuje rockericu slicna profila patti smith - joan jetts. i k tomu maestralno. da se autor ovoga clanka malo potrudio (uz kakav takav prijevod) mogao se je uvjeriti kako je kristin stewart jedino bezizrazajna u twilightu, ali ruku na srce takav je i karakter koji utjelovljuje.

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
17:47 19.08.2015.

Ne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije