Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
djevojački zbor

Mozartine snimile prvi Night Vision spot u Hrvatskoj za pjesmu 'Vrata do nas'

djevojački zbor mozartine
PR FOTO
02.06.2014.
u 12:25

Početak ove godine, u kojoj slave 15.obljetnicu rada, Mozartine su započele prekrasnom suradnjom sa izuzetno talentiranom mladom hrvatskom pjevačicom Ivanom Radovniković, na pjesmi “Jutrom sve prestaje”, te koncertom u Samoboru, a nastavile uspješnom koncertnom turnejom u Švedskoj.

Ovu veliku obljetnicu Mozartine su krajem svibnja proslavile turnejom u dva švedska grada. Djevojke su tijekom boravka u Švedskoj pjevale ukupno pred oko 10 000 ljudi. U subotu su djevojke nastupile u katedrali u svetištu sv. Brigite te u dvorani Ishallen u Vadsteni, dok je nedjelja bila rezervirana za nastup u Stockholmu u crkvi Kat. Domkyrkan – Medborgaplatsen.

Odmah po povratku u Hrvatskoj predstavile su novu pjesmu, obradu pjesme Zlatana Stipišića Gibonnija sa albuma “Toleranca” – pjesmu “Vrata do nas” koja je u aranžmanu Dubravka Palanovića i aranžmanu i miksu Nikše Bratoša te takoðer snimile i spot, u režiji Filipa Filkovića Philtza.

Prvi spot sniman Night Vision tehnikom u Hrvatskoj!

Novi spot za pjesmu "Vrata do nas" djevojačkog zbora Mozartine, nastao u režiji i prema ideji redatelja Filipa Filkovića Philtza, snimljen je Night Vision tehnikom u potpunom mraku i u šumskom okruženju te se na njega može gledati kao na svojevrsnu umjetničku konceptnu kolaboraciju. 

To je prvi takav spot, sniman ovom tehnikom te se upravo zbog tog načina dobiva prava mističnost pjesme, prema načinu na koji su i napravile obradu.

Djevojke iz zbora Mozartine, po prvi puta su se našli u ovakvom okruženju i uvjetima snimanja, a na otvorenom, u mrklom mraku prepustile su se samo verbalnom navoðenju i uputama redatelja koji im je tek u kratkim pauzama baterijskim lampama pokazao u kakvom se zapravo šumskom okruženju nalaze.

Trailer spota 'Vrata do nas'

U spotu djevojke iz Mozartina izlaze kroz bijela vrata koje se nalaze usred čarobne šume. Vrata se neobjašnjivo otvaraju sama od sebe, a djevojke kroz njih izlaze van kao da pristižu iz nekog drugog, neobičnog svijeta. Kako su ukoračale u novi svijet, sve oko njih počinje živjeti i cvasti. Upravo korištenjem Night Vision kamere postiže se drugačiji i pomalo zastrašujući osjećaji praćeni kroz cijeli spot. Gledateljeva pažnja, koji će zajedno s djevojkama iz zbora Mozartine u spotu proći kroz niz situacija i dogaðanja, na radnji će zagarantirano ostat sve do samog kraja, jer upravo tada će se djevojke vratiti natrag otkuda su i došle, nakon čega će mistična vrata i one zauvijek nestati.

Spot ćete vidjeti uskoro, dok Mozartine uskoro možete čuti i uživo, na koncertu klasične glazbe u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu 12.lipnja sa početkom u 20 sati, gdje će osim njih nastupiti I dječji zborovi ovog pjevačkog studija – redom: Schubertine, Papandopuline, Bachovine i male Mozartine, a 14.lipnja će djevojački zbor Mozartine nastupiti u Ninu u župi sv. Anselma.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije