Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U eteru Mozartine ft.Oliver - Trag u beskraju

Mozartine i gosti oduševili i rasplesali Lisinski

Mozartine
Foto: PR FOTO
1/8
07.06.2016.
u 13:36

12.6. Mozartine u zagrebačkom HGZu-u, a zatim i na ljetnim turnejama

Djevojački zbor Mozartine zajedno sa svojim gostima u nedjelju 05.06. je održao koncert pod nazivom SVE Mozartine i gosti za NJU. Ovaj humanitarni koncert bio je posvećen udruzi SVE za NJU, kojoj je bio namjenjen i sav prihod od prodaje karata. Publika u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog dugo će pamtiti ovaj zborsko estradni spektakl koji je zbog svoje humanitarne note pružio publici poseban doživljaj.

Ovacije publike dobili su i posebni gosti Mozartina. Prvi je s Mozartinama zapjevao Ivan Dečak iz grupe Vatra, pjesmu Bilo je dobro dok je trajalo, a poseban pljesak publike ispunio je dvoranu u pjesmi Tango kada je Ivan skokom sa pozornice prošetao dvoranom. S dugogodišnjim prijateljima - Sašom, Lukom i Mladenom iz grupe TBF, Mozartine su izvele jedinstvene obrade pjesama Uspavanka i Data, uz odlično osmišljenu koreografiju koju su djevojke imale za većinu izvedbi, a koje je sa zborom uvježbao Alen Sesartić. Neponovljivi Davor Gobac cijeloj večeri dao je dozu svoga šarma kroz pjesme Tužni lutak i Nebo, koje je s Mozartinama izveo zajedno s orkestrom Acoustic project koji je pratio sve izvedbe večeri. Mozartine je uvježbala njihova dirigentica Iva Majcenić dok je koncertom pod dirigentskom palicom upravljao mladi i perspektivni dirigent Lovro Dobrijević.

Mozartine su također izvele druge obrade koje su snimile s istaknutim estradnim umjetnicima, a koje će se naći na njihovom šestom nosaču zvuka. Tako se moglo čuti izvedbe pjesama Vrata do nas i Hodaj od Gibonnija, pjesme Rijeka snova i Stojim na kantunu Nene Belana, Urbanovu pjesmu Astronaut, te pjesme Tko sam ja da ti sudim i Trag u beskraju od Olivera Dragojevića.

Ovaj poseban koncert nije propustio ni gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić, koji je cijelom projektu dao podršku kako je koncert bio pod pokroviteljstvom grada Zagreba.

Prepune dojmova nakon spektakularnog koncerta Mozartine nastavljaju s pripremama za koncert klasične glazbe koji 12. lipnja pripremaju u rasprodanom HGZ-u gdje će nastupiti s gostima - djevojačkim zborom iz VIlniusa,Litva. Nakon toga kreću na ljetne koncerte te ćete ih 14.6.moći poslušati u Sv. Eufemiji u Rovinju, zatim u Funtani, a krajem mjeseca u Splitu i Trogiru.

Ako još niste, pratite ovaj djevojački zbor na njihovim web stranicama www.mozartine.hr, te na njihovom YouTube kanalu i Facebooku.

U eteru je trenutno i aktualni singl zbora Trag u beskraju - Mozartine ft. Oliver Dragojević.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije