Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na otvorenom

Motovun u Rijeci svečano se otvara premijerom filma "Šake"

Šake
arhiva VL
26.07.2011.
u 16:03

Dokumentarni film ''Šake'' priča je o irskoj nomadskoj etničkoj grupi Pavee. Njezini pripadnici do danas su zadržali vlastiti jezik i običaje, uključujući i rješavanje sukoba ritualiziranim, golorukim borbama

Motovun u Rijeci svečano se otvara u srijedu 27. srpnja 2011. u 21.30 premijerom filma ''Šake'' (''Knuckle'') irskog redatelja Iana Palmera, koji će gostovati na otvaranju programa. Svečano otvaranje i projekcija filma održat će se na otvorenom, u dvorištu samostana Gospe Lurdske, a u slučaju kiše projekcija će biti održana u dvorani Art-kina Croatia. Nakon projekcije slijedi zabava u atriju kina uz J-ZLO.

Dvanaest godina sniman, a premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu 2011., u natjecateljskom programu World Documentary, dokumentarni film ''Šake'' priča je o irskoj nomadskoj etničkoj grupi Pavee. Njezini pripadnici do danas su zadržali vlastiti jezik i običaje, uključujući i rješavanje sukoba ritualiziranim, golorukim borbama. Nakon višedesetljetnog sukoba dviju obitelji, šake su i Jamesov glavni argument. Film prati povijest nasilnih osveta između suparničkih klanova.

Prije svečanog otvaranja Motovuna u Rijeci, u 19 sati održat će se premijerna projekcija filma ''Misija London'' Dimitra Mitovskog, najgledanijeg bugarskog filma u posljednjih dvadeset godina i dobitnika ovogodišnje motovunske ''nepotkupljive nagrade'', koju festival dodjeljuje u suradnji s Transparency Internationalom. Riječ je o hrvatskoj premijeri filma nastalog prema romanu Aleka Popova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije