Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbena večer

Monika Leskovar više nego strastveno izvela Papandopula

Monika Leskovar
Pixsell
02.10.2011.
u 13:39

Naša vodeća violončelistica nastupila je uz svoju dugogodišnju pijanističku suradnicu Ivanu Švarc Grendu

Posrećio se i četvrti ekskluzivni koncert koji u palači Gvozdanović organizira Muzej za umjetnost i obrt uz Zlatka Madžara. Naša vodeća violončelistica Monika Leskovar nastupila je uz svoju dugogodišnju pijanističku suradnicu Ivanu Švarc Grendu u prepunoj plesnoj dvorani stare građanske kuće izvodeći djela Schumanna, Beethovena i Papandopula.

Monikina intenzivna umjetnička osobnost osobito je došla do izražaja u više nego strastvenoj izvedbi Papandopulove Rapsodie concertante koji je slušao i Valter Dešpalj, umjetnik koji je to djelo i praizveo 1979. godine.

Tako je svečanost muziciranja u palači Gvozdanović ponovno pozornost javnosti (i bogatijih pojedinaca) usmjerila na obnovu nepokretne baštine grada Zagreba, ali i na jednu izvrsnu hrvatsku kompoziciju čije je note još prije četvrt stoljeća objavila i newyorška izdavačka kuća International Music Company.

Komentara 2

KA
Karla
21:21 02.10.2011.

Bravo Monika! Šteta što nema više takvih koncerata u Zagrebu a i u cijeloj Hrvatskoj!

ST
Starbuck
08:31 05.10.2011.

i steta sto nisu dostupniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije