Naslovnica Kultura Knjige

Miro Gavran nominiran za literarnu nagradu vrijednu 560.000 eura

Poznati hrvatski književnik Miro Gavran ušao je među nominirane za prestižnu nagradu koja nosi ime Astrid Lindgren.Nagrada se dodjeljuje na sajmu dječje književnosti u Bolonji.
15. listopada 2010. u 13:27 3 komentara 12 prikaza
miro gavran
Foto: davor višnjić/pixell

Naveliko prevođeni hrvatski prozaik i dramatičar Miro Gavran izborio je nominaciju za međunarodnu nagradu "Astrid Lindgren" vrijednu 560.000 eura. Riječ je o nagradi za dječju književnost čije su nominacije objavljene na sajmu knjiga u Frankfurtu gdje je Gavran predstavio čak četiri svoja recentna prijevoda.

Ovih je dana u Moskvi premijerno izvedena njegova drama “Zabranjeno smijanje”, dok je u slovačkoj Trnavi održana i premijera drame “Pandorina kutijica” koja će premijerno biti izvedena početkom studenoga u maloj dvorani Lisinski.

sas
PREVENTIVA
Liječnik savjetuje: U ovim situacijama je potrebno tražiti drugo mišljenje stručnjaka

A1 izdvaja za Vas

  • autoritet:

    Čuo sam da je Miljac Jergović doživio srčani kad je ovo pročitao

  • cericzel:

    Čestitke, g.Gavranu! Nadam se da ćemo uskoro pročitati i da je osvojio tu nagradu, jer bi bila-zaslužena.

  • cericzel:

    \"Postoji kuća od pjene u kojoj se kaos prikazuje u ruhu kozmosa, u kojoj je vidljiva veza uzroka i posljedica. Promotri je kad te život iznenadi, promotri tu skladnu kuću kad osjetiš kolebljivost misli. Prepusti se uživanju - možda ti ... prikaži još!i pomogne... Ali nikada, baš nikada ne poistovjećuj umjetnost sa životom. \" (Miro Gavran)