Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državna pomoć kulturnom sektoru

Ministarstvo kulture izdvaja novih 17,5 milijuna kuna

Tomislav Miletic/PIXSELL
VL
Autor
Denis Derk
06.11.2020.
u 18:17

Nove mjere obuhvaćaju dofinanciranje filmova, potporu dijelu troška za izvedbe u području kazališne, plesne i glazbene djelatnosti te za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih sadržaja u svim kulturnim djelatnostima

Nakon prve i druge faze pomoći kulturnom sektoru zbog pandemije, Ministarstvo kulture je objavilo treći krug mjera u ukupnom iznosu od 17,5 milijuna kuna. Tu se radi o dofinanciranju filmova putem HAVC-a u iznosu od pet milijuna kuna, te natječajima za potporu dijelu troška izvedbe u području kazališne, plesne i glazbene djelatnosti i za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja u svim kulturnim djelatnostima. 

Drugi natječaj namijenjen je profesionalcima profesionalcima u području kulture i umjetnosti (umjetničke organizacije, strukovne udruge u području kulture, samostalni umjetnici, nezavisni profesionalci u području kulture i umjetnosti) kojima je onemogućeno ili bitno otežano obavljanje njihove djelatnosti. 

Sljedeća mjera koju Ministarstvo kulture priprema je natječaj usmjeren na poticanje koncertne aktivnosti, koji se priprema u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom, a tu se radi o financijskoj pomoći od pet milijuna kuna. 

Ministarstvo će pratiti epidemiološku situaciju i u skladu s njom reagirati s mjerama usmjerenim prema svim partnerima u kulturom sektoru, posebno onima najugroženijima. U slučaju privremene nemogućnosti obavljanja kulturne djelatnosti uzrokovane koronavirusom, rok izvršenja odobrenih programa bit će produžen, što će se regulirati i jednom od odredbi ugovora.

Na javni poziv za potporu dijelu troška izvedbe u području kazališne, plesne i glazbene (klasična i jazz glazba) djelatnosti  treba se javiti do 16. studenog ove godine, a na javni poziv za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja  do 20. studenog ove godine. 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
19:27 06.11.2020.

platite lijekove koje niste platili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije