Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodni festival komedije

Mireli Videk, Filipu Križanu i predstavi "Njuške" nagrade Mostarske liske

mirela videk glumica
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
29.04.2015.
u 14:41

Ovo je četvrta nagrada za „ThisCasting“

 Na 12. međunarodnom festivalu komedije Mostarska liska, koji je trajao od 20.–27. travnja u Narodnom pozorištu Mostar, Velika liska za najbolju predstavu u cjelini žiri je dodijelio predstavi "Njuške" u režiji Matka Raguža, Teatar EXIT iz Zagreba. Mirela Videk nagrađena je Velikom liskom za najbolju glumicu u predstavi "ThisCasting", autorskom projektu Mirana Kurspahića i u produkciji Teatra Rugantino. Mala liska otišla je Filipu Križanu za najbolju izvedbu večeri u predstavi "Njuške" u režiji Matka Raguža, Teatar EXIT iz Zagreba.

Žiri u sastavu Admir Glamočak kao predsjednik žirija te Jasna Žalica i Tatjana Šojić odlučio je nagradu dodijeliti Mireli Videk u jakoj konkurenciji regionalnih glumačkih zvijezda i nacionalnih teatara, čime je još jednom potvrđen njen izuzetan glumački talent, ali i uspjeh predstave „ThisCasting“. Glumački postav „ThisCastinga“ čine još Iskra Jirsak, Mia Biondić i Ivan Bošnjak, dok se ulozi „Velikog brata“ čuje i sam redatelj Miran Kurspahić. U „ThisCastingu“ publika prati priče triju mladih nezaposlenih glumica koje se susredu na audiciji za radno mjesto voditeljice lifestyle emisije. Kroz formu povampirenog reality showa do krajnjih se granica testira ne samo očaj glumica da učine sve što se od njih zahtjeva ne bi li osigurale vlastitu egzistenciju, već i odgovornost publike pred čijim se očima sve odvija i koja u konačnici mora odlučiti o pobjednici.

Ovo je četvrta nagrada za „ThisCasting“. Mirela Videk za nevedenu je ulogu u „ThisCastingu“ već osvojila nagradu za najbolju mladu glumicu na 38. Danima satire Fadil Hadžić. Na 19. Hercegnovskim aprilskim svečanostima „ThisCasting“ je osvojio plaketu „Miloš Šami“, a koja se dodjeljuje za najznačajniji doprinos manifestaciji i širenju međukulturne suradnje, dok je na Nagradama hrvatskog glumišta Iskra Jirsak za ulogu Iskre u „ThisCastingu“ dobila nagradu za najbolju mladu glumicu u sezoni 2013./2014. Ravnateljica Teatra Rugantino, Gordana Gadžić, ističe kako je ponosna na još jedan uspjeh Rugantina čije predstave potvrđuju da se nezavisne produkcije mogu kvalitetom uspješno nositi s jakom konkurencijom javnih kazališta, kako na domadem terenu tako i u regiji.

Nakon Mostarske liske, „ThisCasting“ je izabran u program 22. Festivala glumca na kojem će zaigrati 15. svibnja 2015. u G. K. „J. Ivakić“ u Vinkovcima, te u program 23. Pozorišnog maratona u Narodnom pozorištu Sombor, gdje je na repertoaru 18. lipnja 2015.

>> Kolika je cijena ljudskog dostojanstva?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije