Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drukčija uloga u Mirakulu

Max Hozić: I zapovjednik Sinja imao je poveze, sad sam bliže ulozi

23.11.2016., Zagreb - Max Hozic opravlja se u Klinickoj bolnici Sveti Duh nakon sto je nastradao na motoru (slomio je ruku i nogu). Unatoc tome, poznati tenor sljedeci tjedan nastupiti ce na premijeri muzikla  Mirakul.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
25.11.2016.
u 20:20

Ivica Krajač, redatelj Mirakula, čija je premijera 4. prosinca, prerađuje scene u kojima se pojavljuje lik zapovjednika obrane Sinja

Samo desetak dana prije premijere mjuzikla Mirakul, kojem je glavni organizator tvrtka Croatiakontrola, a Večernji list medijski pokrovitelj, tenor Max Hozić, koji igra zapovjednika obrane Sinja Zorzija Balbija, slomio je nogu i ruku u prometnoj nesreći na zagrebačkom zelenom valu.

Probe u gipsu

Dok se vozio motociklom, iz taksija koji je stajao uz cestu izišao je putnik, a nesreća se dogodila u trenutku kad je putnik naglo otvorio vrata. Ozljede ga nisu spriječile da se u bolnici Sveti Duh priprema za premijeru u Lisinskom 4. prosinca.

– Sve su mi pjesme u glavi, no trebam još izbrusiti posljednje detalje. Koliko znam, u bitki pod Sinjem Zorzi Balbi imao je i nekakve poveze, tako da sam sad puno bliže ulozi – šali se na svoj račun Max Hozić. Njegov lik Zorzi Balbi postojao je u povijesti, a upravo zahvaljujući njegovim zapisima o bitki razriješeno je mnogo nepoznanica o tom slavnom povijesnom događaju iz vremena kada su Sinj opsjedali Turci.

U cijeloj toj priči pretočenoj u mjuzikl nastupa stotinjak izvođača, a svi oni scene vježbaju po strogo određenom rasporedu u Centru za kulturu Novi Zagreb, dok ih završne probe u Lisinskom tek čekaju. Kada je došlo vrijeme za njegovu scenu, Maxa Hozića spriječila je nesreća:

– Izgleda da ću danas prvi put imati probu s gipsom. Ivica Krajač izvrstan je redatelj i ne sumnjam da će scenu riješiti što elegantnije i uz minimalne kretnje – kaže Hozić.

Sam se ukleo

Ne može ni zamisliti da će glumiti sa zamotanom lijevom rukom i lijevom nogom jer mu je naporno i hodati, ali ne odustaje. Jučer je iz bolnice pušten kući.

– Ruku bih trebao imati u gipsu tri tjedna, a nogu šest, znači i nakon premijere. No prijelom je pravilan i neće trebati ništa namještati – kazao je Hozić i dodao da se sam ukleo pri posljednjem intervjuu za Večernji list. Tada je, naime, rekao da mu ništa nije previše zahtjevno jer ne mora biti dio nijedne plesne točke.

– Kada bolje razmislim, radije bih i plesao nego glumio i pjevao u gipsu – zaključio je Hozić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije