Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pjesnička nagrada Milivoj Cvetnić

Matija Perković nagrađen za zbirku "Zaređeni Bar Bar"

Ivona Aviani i Matija Perković
Foto: Denis Derk
1/2
24.03.2016.
u 12:43

Matija Perković pobjednik je pjesničkog natječaja Milivoj Cvetnić

        Matija Perković uz Zagreba pobjednik je natječaja Milivoj Cvetnić za neobjavljenu knjigu poezije. Za rukopis “Zaređeni Bar Bar” dobio je komplimente predsjednika žirija, uglednog hrvatskog pjesnika Petra Gudelja. Društvo prijatelja knjige Milivoj Cvetnić iz Hrvatske Kostajnice do sljedećih će devetih Kostajničkih pjesničkih susreta Perkoviću tiskati knjigu. Na natječaj je ove godine pristiglo više od trideset pjesničkih rukopisa. 

Na svečanosti u kostajničkom hotelu Central predstavljene su čak dvije recentne knjige u nakladi društva i to “Na postaji tišine”, krajnje intimistička zbirka lanjske pobjednice natječaja Ivone Aviani, Splićanke koja živi i radi u Njemačkoj, a piše na hrvatskom i njemačkom jeziku. Ivona Aviani (Split, 1969. godine) je za pojedinačno objavljene pjesme dobila Plaketu Hrvatske matice iseljenika. 

Po preporuci žirija, društvo Milivoj Cvetnić objavilo je i vrlo zanimljiv i živahan rukopis mladog i već nagrađivanog pjesnika Tine Deželića “Pessoin kovčeg”, popraćen pogovorom Petra Gudelja. Kostajnički pjesnički susreti održavaju se u spomen na odličnog pjesnika Milivoja Cvetnića goranovske sudbine kojem za kratkog života (rođen je 1921., a ubijen 1944.) nije objavljena nijedna knjiga. Nepravdu su ispravili Disput i Dora Krupićeva objavljujući Cvetnićeve knjige poezije i pripovjedaka "Lirika" i "Zaljubljena Madona" koje su našile na pozitivne kritike.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije