Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Marija Vidović i Zagrebačka filharmonija vas vode u čarobni Meksiko

Viva Mexico
06.10.2022.
u 12:24

Dođite na koncert Viva Mexico!

Marija Vidović, naša poznata sopranistica nastupit će 14. listopada u Lisinskom u sklopu Off ciklusa. Off ciklus Zagrebačke filharmonije donosi glazbu iz raznih krajeva svijeta, a prva daleka destinacija je Meksiko. Sopranistica Marija Vidović karijerom je vezana uz domovinu književnika Octavia Paza, slikarice Fride Kahlo i opernih zvijezda Ramóna Vargasa i Francisca Araize koji je ujedno i njezin mentor i osigurat će publici jedinstven doživljaj ove kulturom i posebnostima bogate zemlje!

Koncert pod nazivom Viva Mexico! donosi neke od najpoznatijih tema meksičke glazbe, ali i mnoga glazbena iznenađenja. Program među ostalim predstavlja popularni Dánzon br. 2 Artura Márqueza, živopisni Huapango Joséa Pabla Moncaya, kao i bolero-hit Júrame prve meksičke skladateljice Maríe Grever. Dodatno je začinjen glazbom slavnog Argentinca Astora Piazzolle (OblivionLibertango), kao i ništa manje slavnog Španjolca Manuela de Falle. Jedan od vrhunaca večeri bit će upravo izvedba Sedam španjolskih pjesama Manuela de Falle u orkestraciji Luciana Beria.

Mali uvod u glazbenu atmosferu koja vas očekuje možete pogledati na linku, a u petak, 14. listopada osjetite fiestu na simfonijski način i ne propustite prvi koncert u novoj sezoni Off ciklusa Zagrebačke filharmonije. Pod vodstvom svjetski poznatog dirigenta Jana Latham-Koeniga, publika će u interpretaciji sopranistice Marije Vidović uživati u bogatoj meksičkoj kulturi i emocijama za pamćenje uz glazbu koja vas zove na ples!

Ulaznice osigurajte na blagajni Zagrebačke filharmonije u dvorani Lisinski  ili u sustavima eventim.hr te ulaznice.hr.

Dođite na koncert Viva Mexico! 14. listopada 2022. i uz Mariju Vidović i Zagrebačku filharmoniju otputujte u osebujni i energični Meksiko!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije