Naslovnica Kultura Kazalište

Mani Gotovac: Alkoholom sam se spašavala od pritisaka

Mani je rekla da nitko od tih koji su je napadali nije nikada gledao predstave
03. travnja 2014. u 21:48 4 komentara 1421 prikaza
Mani Gotovac
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Splitska intendantura u mom životu bila je najtamnija. Spašavala sam se alkoholom jer nisam mogla izdržati te silne pritiske koji su dolazili sa svih strana, od Luke Podruga i drugih, kazala je Mani Gotovac na promociji svoje nove knjige "Ma koji život, ma koji teatar" u prepunoj dvorani knjižnice Marko Marulić.

Mani je rekla da su je dok je bila intendantica HNK Split napadali zbog novca, pa igranja Filipa Šovagovića i još koječega, a nitko od tih koji su je napadali nije nikada gledao predstave. Tvrdi da su pritisci sa svih strana bili veliki, ali nju se ne da tako lako uništiti. Otišla je iz Splita!

- No, ne sumnjam u to da nisam napravila teatar u Splitu, ustvrdila je poručujući da nije savjetnica intendanta Tončija Bilića (koji je nazočio promociji) i da je on ne plaća!

- Ali branim ga zato što vam on nudi umjetnost, što ćete iz kazališta vratiti osjećaj urbanosti Splita, istaknula je dodavši da vlast ne razumije da ovaj mali narod ne može opstati bez kulture. Za nju teatar nikad nije bio laž, nego umjetnički iskazan put prema istini.

>> Mani Gotovac: Ljutita sam na buzde, a ne na Split

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • Deleted user:

    Normalan čovjek, žena, teško može izdržati u ovakvoj noćnoj mori naše zbilje..Indiferentni na sve ovo, tek su u patologiji..

  • letnica:

    osoba koja se stidi svoga imena ne zaslužuje puno............. komentara pa i ja sam pio pa prestao kad mi je iz dupeta došlo u glavu i sad se normalno nosim s pritiscima kaj god..................

  • moskito:

    a sto sad pije ? Na njoj se vidi da je alkoholicarka i po izgledu i sto prica. Ali eto Hrvatima je dobra ??? Dokle ce se jos pisati o takvim ovisnicima.