Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marulićevi dani

Mani Gotovac: Ljutita sam na buzde, a ne na Split

'06.12.2012., Zagreb - Konferencija Zene u biznisu odrzana u hotelu Westin. Mani Gotovac.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
24.04.2013.
u 14:48

Nakon 12 godina prvi sam put ušla u zgradu HNK. Predstava se večeras igra 42. put i svuda je dobro primljena. U Hrvatskoj je dosta opasno govoriti o ženi ljubavnici. No, ovo je još jedna moja pobuna – kaže Mani Gotovac

Pričaj mi o Gorkome, vlastita intimna ljubavna ispovijest, ponukala je Mani Gotovac, bivšu intendanticu splitskog HNK, da nakon 12 godina kroči nogom u splitski teatar. Autoricu intrigantne autobiografske drame, u kojoj se razotkriva kao udana ljubavnica oženjenog muškarca, i ujedno koredateljicu drame u izvedbi varaždinskog HNK, odigrane u sklopu Marulićevih dana, splitska je publika dozvala na pozornicu srdačnim, gromkim aplauzom stojeći na nogama.

– Nisam ljutita na Split, nemojte tako misliti. Split je moj rodni grad. Ja sam ljutita na \"buzde\" u Splitu koji postoje i danas kao i onda kada su me istjerali – rekla je uzbuđena Mani Gotovac novinarima i priznala da je pred splitskom publikom imala silnu tremu.

– Nakon 12 godina prvi sam put ušla u zgradu HNK. Predstava se večeras igra 42. put i svuda je dobro primljena. U Hrvatskoj je dosta opasno govoriti o ženi ljubavnici. No, ovo je još jedna moja pobuna. Hajmo dovesti na scenu ljubavnicu! Pa što?! – kaže Mani Gotovac, koja je pohvalila suradnju s troje vrsnih glumaca koji ujedno supotpisuju i režiju: Lelom Margitić, Hanom Hegedušić i Robertom Plemićem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije