Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Split

Maestro Domeniko Briški debitirat će Straussovim "Šišmišem"

Domeniko Briški
arhiva
19.01.2012.
u 17:58

Magistrirao je 2008, a magistarski koncert održao je s Bečkim komornim orkestrom

Maestro Domeniko Briški debitirat će izvedbom Straussova "Šišmiša" u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu u petak 20. siječnja od 19.30 sati u ulozi dirigenta najpopularnije operete Johanna Straussa mlađeg, premijerno postavljenoj prije mjesec dana u splitskom kazalištu.

Domeniko Briški, dirigent i zborovođa splitske Opere, od jeseni 2009. rođen je u Zagrebu, gdje 2002. godine na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu diplomira teoriju glazbe. Studij dirigiranja upisao je 2003. na sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost u Beču (Universität fur Musik und darstellende Kunst Wien), u klasi mo. Uroša Lajovica. Pohađao je majstorske tečajeve kod mo. Seiji Ozawom te s mo. Marissom Jansonsom.

Magistrirao je 2008, a magistarski koncert održao je s Bečkim komornim orkestrom.

Lani je sudjelovao 5. međunarodnog natjecanju mladih dirigenata Lovro von Matačić. Osim zborom i simfonijskim orkestrom matične mu kuće, ravnao je orkestrima i zborovima kao što su Wroclawska filharmonija, Bečki komorni orkestar, Hrvatski komorni orkestar, Verismo orkestar iz Beča. Predaje kao asistent na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. U HNK Split, do sada je ravnao izvedbama Spli'skog akvarela, te Novogodišnjih, Božićnog, Uskršnjeg koncerta.

Šišmiš Johanna Straussa mlađeg premijerno je postavljen na scenu HNK Split 16. prosinca prošle godine. Premijerom, kao i svim dosadašnjim izvedbama, ravnala je maestra Nada Matošević, a predstavu je režirao Ozren Prohić. U glavnim će ulogama na izvedbi u petak u ulozi Eisensteina nastupiti Voljen Grbac, Rosalinde von Eisenstein bit će Marija Buzdovačić, a ostali protagonisti bit će Biljana Ivanović, Armando Puklavec, Terezija Kusanović, Sveto Matošić Komnenović, Miroslav Ljubičić, Špiro Boban i Milica Raičević, uz zbor, orkestar i balet HNK Split.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije