Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijera

"Mačka u čizmama": Predstava o prijateljstvu i pravim vrijednostima

Gradsko kazalište Požega
19.05.2023.
u 14:12

Pod redateljskom palicom Tihane Strmečki igraju Anabela Sulić, Marijin Kuzmičić, Andrija Krištof i Dario Hak, a dramatizaciju potpisuje Marijana Matoković

Premijerna izvedba "Mačke u čizmama" Gradskog kazališta Požega održat će se u subotu, 20. svibnja, u 18 sati. Glavni je lik Lili, mačka u čizmama, koja igrom i raznim izazovima uči dva mačka lutalice Slavca i Mirca kako izbjeći sve potencijalne nevolje.

Predstava je inspirirana bajkom Charlesa Perraulta "Mačak u čizmama", čiju dramatizaciju potpisuje Marijana Matoković, a priča je to o vlastitim sposobnostima, promišljanjima, kreativnosti, prijateljstvu i snovima. Tri mačkice uče nas da nikada ne sudimo stvari izvana te da se prave vrijednosti uvijek nalaze onda kada ih najmanje očekujemo.

Pod redateljskom palicom Tihane Strmečki igraju Anabela Sulić kao Lili, Marijin Kuzmičić kao Mirac, Andrija Krištof kao Slavac te Dario Hak kao Gospodin Renči. Kostimografiju i scenografiju potpisuje Ana Mikulić, dok je za izradu kostima bila zadužena Angela Runje. Dario Hak, Goran Krmpotić, Kornelija Marks i Monika Kostić odgovorni su za izradu scenografije, a glazbu je osmislio Bojan Jambrošić.

Predstava traje 35 minuta te je namijenjena uzrastu od četiri godine pa nadalje. Više detalja moguće je pronaći na internetskoj stranici kazališta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije