Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kratka priča
Povratak na članak

Ljubavnici

Kratka priča “Ranko Marinković” zaštitni je znak Večernjeg lista. Od 1964. godine svake subote izlaze prozni tekstovi poznatih i manje poznatih autora

Komentari 5

KO
Kora
13:48 13.08.2019.

Autor se potrudio.

VL
KO
Kolumpar
18:06 10.08.2019.

Sklamprtani blijedunjavi mini plagijat o Loliti svjetlu mojeg života, ognju mojih prepona, jeziku niz nepce i ostalo bulažnjenje Humper-Humpertovo.

VL
SM
stari_mačak
20:04 10.08.2019.

Pa dokle, dokle ćete nas maltretirati uradcima nedostojnim srednjoškolskih zadaćnica na neku temu? Dokle? Pa neka autor piše romane, kratke priče i radiodrame. I neka je jedan je od naših najpoznatijih autora kratkih priča (je li zaista i tko too imenom i prezimenom zaista tvrdi?). Neka je i zapažen (gdje, kada, od koga?) s knjigom kratkih proza “Sveti bunar” (1972.) i neka posebice poklanja pažnju stilu (ajoj...) koristeči riječi i izraze koji su svakodnevni, često izbjegavajući pridjeve, svjestan kako oni slabe snagu slike i emocije... Bože blagi! pa svaka mu čast na jednostavnosti, nepretencioznosti i suzdržanosti u izražavanju, posebno kada u svojim prozama obrađuje Domovinski rat i neka je svoje čitatelje, ma koji su to, osvojio knjigom “Moj tata spava s anđelima” pa mu zato treba jelte, čestitati na priči “Oporuka” (1972.) koja ušla je u nekoliko antologija hrvatske proze. Ali... Ova je priča loša, ono -- baš loša i dokle ćete nas maltretirati tim i sličnim tekstovima? Ima li ovo kraja...

VL
Avatar rubinet
rubinet
19:00 16.08.2019.

Daleko je ovo štivo od Hrvatskog boga Marsa,ali nije tako ni loše. Ima glavu i rep.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.