Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pijanistički recital

Lisinski uz ovacije ustao na noge pred genijalnim Pogorelićem

pogorelic
Tomislav Miletić/PIXSELL
17.04.2013.
u 00:22

Na kraju večeri Beethovena Pogorelić je na bis odsvirao Chopinov Nocturno u c-molu

Sinoć je u Zagrebu održan jedan od najočekivanijih koncerata u ovoj sezoni ciklusa Lisinski subotom. Nije riječ o zabuni, umjesto subote bio je utorak, zato što je koncert, prvobitno planiran i najavljen za veljaču, održan s odgodom. Ali, velika većina posjetitelja koji su sinoć do posljednjeg mjesta napunili Lisinski sigurno bi se složila da se čekanje višestruko isplatilo. Ivo Pogorelić još jednom je opravdao kultni status pijanističkoga genija ukazavši Zagrebu čast premijernom izvedbom svog novog programa. Pogorelić je svom koncertnom repertoaru pridodao Beethovenove sonate br. 8 u c-molu, 22 u F-duru, 23 u f-molu te bravurozni Rodno alla ingharese quasi un capriccio u G-duru, op. 129. Programu je pridodana i Sonata br. 24 u Fis-duru koju je Pogorelić u posljednjih deset godina već izvodio. 

Vidno zadovoljan učinjenim, a vjerojatno i srdačno iskazanim oduševljenjem publike u dugom aplauzu i ovacijama, maestro Pogorelić je mnogo spremnije nego inače ponovo sjeo za klavir i kao dodatak odsvirao Chopinov Nocturno u c-molu, op. 48. Nakon toga i Zagrebu nije preostalo drugo nego ustati na noge iskazujući na taj način zahvalnost i poštovanje geniju klavira.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije