Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Širok opus

Lisinski u Guvernerovoj palači: četiri saksofona, Bach i Papandopulo 26. listopada

Papandopulo
Foto: Promo
1/2
12.10.2017.
u 14:43

Papandopulo kvartet čine četvorica hrvatskih saksofonista, Nikola Fabijanić, Gordan Tudor, Goran Jurković i Tomislav Žužak.

Opuštenost i sigurnost u nastupu, intonativna preciznost i bogatstvo tonske kreacije temelji su na kojima članovi Papandopulo kvarteta grade svoju glazbenu izražajnost i izričajnost.

Na stalnom repertoaru imaju djela od Händela i Vivaldija, preko Gershwina i Piazolle pa sve do Gorana Bregovića. Širok opus njihovih glazbenih interpretacija razlog je velikom zanimanju domaće publike za njihove nastupe.

Ukoliko ste i vi nestrpljivi saznati što se zapravo krije u glazbi Papandopulo kvarteta, drugi po redu koncert iz ciklusa Lisinski u Guvernerovoj palači održat će se 26.10. Na programu najpoznatijeg kvarteta saksofonista u Hrvatskoj te večeri će se naći djela, između ostalog, Bacha, Papandopula i Bozze, u posebnom aranžmanu za kvartet saksofona.

Papandopulo kvartet čine četvorica hrvatskih saksofonista, Nikola Fabijanić, Gordan Tudor, Goran Jurković i Tomislav Žužak. Usavršavali su se na konzervatorijima u Parizu, Amsterdamu i Beču te na seminarima kod uglednih svjetskih saksofonista. Kvartet je nastupao na poznatim festivalima i glazbenim manifestacijama kao što su Glazbene večeri u sv. Donatu, Riječke ljetne noći, Dubrovačke ljetne igre, Muzički biennale Zagreb, Glazbena tribina u Opatiji, Splitsko ljeto, Osorske glazbene večeri, Koncerti u Eufrazijani u Poreču, Izlog suvremenog zvuka u Zagrebu, AudioArt festival u Puli i Dani nove glazbe u Splitu, Dani hrvatske glazbe u Beču i festival Echoraum u Beču te na koncertima u Budimpešti, Parizu, Strasbourgu, Hercegnovom i drugim gradovima. Njihovi koncerti redovito su praćeni burnim odobravanjem publike i pohvalama kritike.

Program:
Johann Sebastian Bach: Talijanski koncert za čembalo, BWV 971
(obradba za kvartet saksofona: Katsuki Tochio)
Davor Bobić: Choral et Scherzando
Eugène Bozza: Andante et Scherzo
Boris Papandopulo: Tri studije za glasovir
(obradba za kvartet saksofona: Ivan Batoš)
Izidor Leitinger: Suita quasi Balkanika

 

Prodajna mjesta ulaznica u Rijeci:
AUTOTRANS d.o.o., Poslovnica Rijeka - Riva 22, Rijeka
CROATIA RECORDS d.d., RIJEKA - Užarska 3, Rijeka
S.O.L.E.N. D.O.O., AGENCIJA SOLEN - Strossmayerova 2, Rijeka

Ulaznice se mogu kupiti online www.ulaznice.hr i dva sata prije početka koncerta u Guvernerovoj palači u Rijeci

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije