Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Knjiga

Legendarni " Zeko i potočić" za najmlađe u obliku slikovnice

Zeko i potočić, slikovnica
arhiva VL
09.11.2010.
u 14:20

U izdavačkoj kući Naša djeca nadaju se da će uza slikovnicu biti manje dječjih suza nego uz pjesmicu uz koju su odrasle generacije

Nakladnička kuća Naša djeca upravo je izdala slikovnicu Zeko i potočić koja je nastala po jednoj od naših najpopularnijih dječjih pjesmica svih vremena. Promovirat će je Na Interliberu u paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma u  srijedu 10. studenog u 16 sati. Promociji će nazočiti obitelj autora teksta Branka Mihaljevića (supruga Miroslava, sin Mario s obitelji, unuk Branimir s obitelji), ilustratorica Marsela Hajdinjak te Zdenka Vučković i dječji zbor Pahuljice.

Maleni zeko u potrazi za potočićem u zimskoj noći snažna je metafora potrage za nadom i utjehom u trenucima kada se sve čini tužnim i hladnim. Proljeće nakon duge zime donosi utjehu i nadu pa se u ovoj slikovnici pojavljuje toliko traženi potočić. Možda će uz ovu slikovnicu biti manje dječjih suza nego uz samu pjesmicu koju djeca mahom doživljavaju vrlo tužnom. Marsela Hajdinjak svojim je ilustracijama dočarala srž pjesmice Branka Mihaljevića i spojila dominantne note ovoga remek-djela hrvatske dječje književnosti – smireni i tihi zimski ambijent s iznimnim emocionalnim nabojem.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije