Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inmusic festival

Legendarni New Order privukao petnaestak tisuća fanova

inmusic (1)
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/5
30.06.2012.
u 00:18

Sedmi po redu INmusic festival u drugom je danu predstavio nekoliko zanimljivih 'manjih' bendova, ali i dvije žanrovski različite atrakcije - New Order i Gogol Bordello

Organizacija bolja nego prošlih godina, dopunske neglazbene aktivnosti poput autobusa iz filma 'Ko to tamo peva', dobro raspoloženi fanovi, sparina koja ne posustaje i još uvijek previsoke cijene osvježavajućih pića. U ovih se nekoliko osnovnih naznaka može dijagnosticirati ugođaj sedmog po redu INmusic festivala koji je u drugom danu predstavio nekoliko zanimljivih 'manjih' bendova, ali i dvije žanrovski različite atrakcije.

Kada je umjesto otkazanih Cranberries stigla najava o dolasku legendarnih mančesterskih indie/dance inovatora New Order, za mnoge je upravo to bio jezičac na vagi koji je presudio u odluci dolaska na jarunske obale. I to unatoč tome što je nekim zagriženim fanovima zvuk benda jedva i zamisliv bez karakterističnih bas dionica danas odsutnog suosnivača Petera Hooka. S Hookyjem ili ne, Order su danas privukli petnaestak tisuća ljudi različitih generacijskih 'oblježja' i – nastup otvorivši singlom 'Crystal' – pokušali opravdati status headlinera.

Na drugom kraju stilskog spektra je njujorški bend Gogol Bordello. Ako njih pitate, život nije ništa drugo nego neprekinuti niz tuluma, i zato valjda toliko često nastupaju. Predvođeni energičnim ukrajinskim imigrantom Eugenom Hützom, živopisna i krajnje energična trupa s Manhattana isporučuje mješavinu ska-punka i gypsy-folka, odašiljući multikulturne vibracije koje poništavaju sve stvarne i izmišljene granice – nacionalne, glazbene, bilo kakve.

Prije njih su, također na glavnom stageu, nastupili britanski psihodelični rockeri Archie Bronson Outfit, dok su se na 'world' pozornici predstavili neo-hippie debitanti Dry The River čije melankolične, himnične balade zvuče poput suvremene kombinacije Youngovih Crazy Horse i britanskog novog folk-rocka na tragu Mumford & Sons.

Ključne riječi

Komentara 1

AG
Agramer198
13:21 01.07.2012.

Odlična atmosfera!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije