Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skladateljica i pijanistica

Lana Janjanin nova umjetnička direktorica festivala Jazz.hr

01.09.2021.
u 10:35

Mlada zagrebačka jazz-skladateljica, pijanistica i pjevačica preuzela je vodstvo zagrebačkog jazz festivala, projekta HDS-a.

Mlada zagrebačka jazz-skladateljica, pijanistica i pjevačica Lana Janjanin nova je umjetnička ravnateljica festivala Jazz.hr, projekta Hrvatskog društva skladatelja.

Lana Janjanin piše tekstove, sklada i aranžira glazbu za vlastiti jazz-sastav s kojim redovito nastupa na međunarodnim pozornicama, kao i za klasične i jazz-orkestre, kojima i dirigira.

Debitantski album autorske glazbe pod nazivom “A Minute of Love” objavila je krajem 2018. godine, a iste godine objavljen joj je i dvostruki album “Miracles” u suradnji s Dinom Rizvić i Jazz orkestrom HRT-a. Godinu kasnije bila je nominirana i za glazbenu nagradu Porin u kategoriji novog izvođača godine.

Vodstvo jazz-projekta Hrvatskog društva skladatelja preuzela je nakon mandata legende hrvatske jazz-scene Davora Hrvoja, s kojim je i sama surađivala na brojnim projektima.

– Vodim svoje projekte i znam kako je biti i menadžer, a ne samo umjetnik. U širem smislu cilj mi je okupiti jazz-scenu, ujediniti je i osnažiti osjećaj i djelovanje kolektiva, a smatram da je HDS kao krovna udruga svih hrvatskih skladatelja, pa tako i onih jazz-glazbe, idealna platforma za to – rekla je Janjanin nakon preuzimanja vodstva.

Jesenski festival Jazz.hr održat će se krajem rujna i početkom listopada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije