Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči koncerta u Tvornici

Laibach: Publika će na koncertu moći malo i odspavati

27.11.2008.
u 17:14

Kultni slovenski sastav Laibach u zagrebačkoj Tvornici kulture 29. studenoga izvest će svoje verzije Bachovih fuga.

- Bit će to potpuno druga priča, klasični kompjutorski koncert na kojemu ćemo se družiti s Bachom, a publika može slobodno i odspavati jednu rundu. Za sve koji će ostati budni, bit će tu i po jedan film za svaku fugu - kaže član i glasnogovornik banda Ivan Novak. Laibachovci će tom prigodom prvi i jedini put u Zagrebu izvesti Laibachkunstderfuge.

- Izvodili smo naš VOLK program dvaput u Zagrebu, pa su se Zagrepčani bunili da se ponavljamo. Zato smo sada odlučili naš novi album izvesti samo jednom, da ne bude opet zamjerki - poručuju Slovenci. Mogu li njihovi fanovi uz novi materijal očekivati i neke dobre stare hitove?

- Publika ih može očekivati, ali mi ih ovaj put nećemo moći svirati - odlučni su glazbenici koji su se nakon obrada raznih pop hitova i himni, pozabavili s Johannom Sebastianom Bachom, kojega nazivaju pionirom elektroničke glazbe. A već je tu i čitav niz novih planova...

- Spremamo različite projekte i ploče, no prerano je još o tome govoriti. Među ostalim, ovih ćemo dana lansirati Laibach WTC internetsku trgovinu, na koju smo jako ponosni - poručuju laibachovci koji ne strahuju od crnih prognoza ekonomista i globalne gospodarske krize.

- Ma, kakva kriza, ako je ovo kriza, nek traje! Oduvijek je bilo nekih kriza, recesija, depresija, inflacija... A ako nije bilo krize, onda je bilo rata, okupacija, promjena sistema... Po našem mišljenju, ovo ipak nije prava kriza, nego jedan običan povratak u normalno stanje - poručuju laibachovci.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije