Naslovnica Kultura Kazalište

Krležina 'Leda' premijerno izvedena u Šibeniku

Ledu u koprodukciji HNK Šibenik i zagrebačke Gavelle režirao je Boris Svrtan koji glumi i lik Klanfara, a uz njega su u glumačkom ansamblu i Luka Dragić (Urban), Franka Klarić (Klara), Ivan Jončić (Aurel, slikar trulih naranči), Ivana Gulin (Melita), i Oriana Kunčić (sluškinja i noćna dama).
10. ožujka 2019. u 16:54 0 komentara 281 prikaza
Premijera predstave 'Leda'
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Krležina Leda, komedija jedne karnevalske noći, jedno je od najsjajnijih djela hrvatske dramske književnosti, a u njenu vrijednost sinoć su se uvjerili i Šibenčani na premijeri predstave u HNK Šibenik.

HNK Šibenik,premijera, Mirjana Nola, Škrtičina HNK Šibenik Moliereov Škrtac u Šibeniku je postao - Škrtičina

Ledu u koprodukciji HNK Šibenik i zagrebačke Gavelle režirao je Boris Svrtan koji glumi i lik Klanfara, a uz njega su u glumačkom ansamblu i Luka Dragić (Urban), Franka Klarić (Klara), Ivan Jončić (Aurel, slikar trulih naranči), Ivana Gulin (Melita), i Oriana Kunčić (sluškinja i noćna dama). Kostimografiju koja je odlično dočarala doba u kojem se radnja odvija potpisuje Sara Lovrić Caparin, a glazbu Roko Radeljak koji se pojavljuje na sceni sa saksofonom i klarinetom.

- Svatko od nas će se prepoznati u jednom od likova ove komedije koja osim što briljantno žonglira hrvatskim jezikom ogoljujući sve njegove slojeve, funkcionira u apsurdnim i ritmičkim obratima često bolje od vrhunske engleske situacijske igre.Urban, Klara, Melita, Aurel, Klanfar i noćna dama toliko živo i bitno utječu jedni na druge da postaju paradigma svih odnosa koji su među ljudima uopće mogući u ovoj kratkoj životnoj igri - kazao je redatelj predstave Boris Svrtan.

"Pijani" Predstava “Pijani” Pijanstvo je alat koji podcrtava ludilo života

A da se Šibenčanima predstava svidjela najbolje govori dugotrajan pljesak kojim su nagradili glumce na kraju izvedbe. 

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.