Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERA MONTAŽSTROJA
Povratak na članak

Krleža na galgama: Neću se vratiti u ovaj pakao

Ovogodišnji Festival Miroslava Krleže donio je i predstavu Montažstroja u kojoj Krleža uskrsne, samo da bi bio osuđen na smrt

Komentari 5

UJ
ujo41
16:46 09.07.2018.

opet izbljuvak boljševičko udbaškog jugo kružoka Totalno prostituiranje hrvatskog kazališnog prostora.

VL
Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
19:02 09.07.2018.

Neznam za druge, ali od Srbina ni ne ocekujem nista vise nego da "šeta u krvavoj pregači s krvavim nožem u ruci" kad su Hrvati u pitanju, kako se navodi u tekstu. Bilo je uvijek Hrvata govnarskog karaktera koji su,, i rado ce, prodati "vjeru za veceru", od kojih je Krleza predvodnik i primjer. Do prije 25 godina su ga komunisti pola stoljeca gurali kao moralnu vrijednost Hrvata, ali ocito to kukavicje jaje nije zazivjelo medju narodom, koji vidi i zna sto je lazno.

VL
OO
onako_ovlaš
20:37 09.07.2018.

staljinizam se pokušava vraćati u svoje dvore,ravnatelj kragić ih ugostio a i ne zna baš što radi,nije svjestan implikacija;nekoć su adorno i horkheimer upozoravali waltera benjamina da se ne druži s brechtom jer je taj brecht neposredovani seljak i k tomu staljinist,pa će kao takav negativno utjecati na benjamina:benjamin nije slušao.restaljinizacija kazališta,bravo za leks

VL
DA
Danijel2
13:18 14.11.2018.

Čitao sam Glembajeve u školi. To je bila aktualna tema u doba pisanja, kao kritika bogatih malograđanskih obitelji, dosadna i nezanimljiva u sadašnjosti. Krleža ga je trebao obnoviti sa novim likovima visokopozicioniranih partijskih primitivnih malograđana (a nije). A danas se treba pisati o "modernim" pohlepnim obiteljima i njihovim životnim pričama, kako bi se ukazalo na ono loše, ali i da se ponudi rješenje ka dobrom. Krleža je u doba Tita bio dovoljno star i prestrašen da se ne bi usudio pisati snagom svoje mladosti.

VL
BR
Brankko
01:38 10.07.2018.

Kako se može shvatiti iz "komentara" koje su napisali "onako_ovlaš", "kokkodrilo" i "ujo41", ta trojica (to troje?) predstavu nisu gledali, a izgleda i da od Krležinih romana, novela, pjesama, eseja... čitali nisu ništa.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.