Naslovnica Kultura Glazba

Koncert svjetskih pijanista u zagrebačkoj Mimari

U Karlovac i Zagreb dolaze doista impozantna imena kao što su Liu Shih-Kun, Vladimir Ovčinikov...
07. kolovoza 2013. u 12:52 0 komentara 27 prikaza
karlovac piano fest

U okviru Piano Festivala koji se u Karlovcu održava od 10. do 15. kolovoza, i ima status pijanističke škole, u Zagrebu će se održati koncert pedagoga festivala. Festival u Karlovac i Zagreb dovodi poznate svjetske pijaniste, koji će držati privatne satove i seminare (master-classes), nastupe i izlete.

- Glavni dio Festivala održat će se u gradu na četiri rijeke, Karlovcu. Službeno otvorenje festivala će se održati 10.08. u 18 sati u koncertnoj dvorani Glazbene Škole Karlovac. Ovo je značajan događaj i drago mi je da se održava upravo u Karlovcu – kazao je Silvije Vidović, pijanist i jedan od organizatora Festivala.

U Karlovac i Zagreb tako dolaze doista impozantna imena kao što su Liu Shih-Kun, nekadašnje \"čudo od djeteta\", danas poznati glazbeni pedagog iz Kine, potom Vladimir Ovčinikov iz Rusije, jedini pijanist u povijesti koji je osvojio najviše nagrade na najvećim svjetskim natjecanjima pijanista u Moskvi i Leedsu. Na Festival dolazi i Vladimir Viardo Rus koji živi u SAD-u, a koji je osvajao brojne međunarodne nagrade, vrhunska pijanistica iz Uzbekistana Anna Malikova, švedski pijanist i voditelj jednog od najvećih svjetskih festivala pijanista u Trelleborgu. Iz Hrvatske će na Festivalu nastupiti poznati pijanist i profesor Muzičke akademije Hari Gusek.

Koncert i Muzeju Mimara u Zagrebu će se održati 13.08, u 19.30 h.

>> Petar Klasan, klavirist iznimnog talenta oduševio Lisinski

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.