Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muzički salon

Koncert Eksperimentalnog ansambla sutra u polukružnoj dvorani &TD-a!

Eksperimentalni ansambl
Foto: Teatar &TD
03.11.2014.
u 15:47

Članovi ovogodišnjeg ansambla su Kaja Farszky (udaraljke), Bojan Gagić (elektronika), Pete Harden (gitarist i umjetničko vodstvo), Ivan Kovačić (saksofon i sintesajzeri), Eda Rimanić (flauta) i Alen Sinkauz (bas gitara)

Šestero talentiranih pojedinaca različitih iskustava, znanja i glazbenih izričaja, ali zajedničke strasti za suvremenom glazbom te nesputane potrebe za otkrivanjem novih zvukovnosti, okuplja se na jednotjednoj rezidenciji u Muzičkom salonu. Što će nastati iz njihove kreativne energije moći će se doznati na završnom koncertu rezidencije, u utorak, 4. studenog, u Polukružnoj dvorani Teatra &TD. 

Ulaz je besplatan, a koncert počinje u 21 sat. Ovogodišnji gostujući voditelj je nizozemski skladatelj i gitarist Pete Harden, inače i umjetnički voditelj iznimnog nizozemskog ansambla Klang.

Time se nastavlja rezidencijalni projekt nazvan Eksperimentalni ansambl, kao svojevrsni nastavak na prošlogodišnji kojega je umjetnički vodio skladatelj i saksofonist Gordan Tudor.

Eksperimentalni ansambl na rezidenciji okuplja različite članove, aktivne sudionike eksperimentalne i improvizatorske glazbene scene, ali i šire suvremene glazbene scene. Kroz proces zajedničkog rada oni  istražuju mogućnosti međusobnih zvukovnih korelacija i stvaraju novi, po instrumentariju, po različitim glazbeničkim iskustvima članova, ali i po načinu rada, vrlo specifičan ansambl. Članovi ovogodišnjeg ansambla su Kaja Farszky (udaraljke), Bojan Gagić (elektronika), Pete Harden (gitarist i umjetničko vodstvo), Ivan Kovačić (saksofon i sintesajzeri), Eda Rimanić (flauta) i Alen Sinkauz (bas gitara).

Harden je cijenjen i prepoznat ponajviše zbog svog posvećenog bavljenja suvremenim repertoarom, suradnji s mladim skladateljima te izvođenja i sudjelovanja u odvažnim i beskompormisnim projektima, kao i po svojoj jedinstvenoj, ali svestranoj instrumentaciji koja privlači sve više skladatelja.

>> Posljednja prilika da još ove godine osluhnete naše eksperimentatore

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije