Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branka Primorac

Književnica Branka Primorac nudi rješenje za mlade nasilnike

'24.01.2013., Zagreb - Promocija knjige Zvonka Zmaj i tri kavalira autorice Branke Primorac u Knjiznici i citaonici Bogdana Ogrizovica.  Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
'Anto Magzan/PIXSELL'
25.01.2013.
u 13:18

U Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu predstavljen je roman Branke Primorac "Zvonka Zmaj i tri kavalira". O romanu su govorili Sanja Lovrenčić, Dubravka Težak, Božidar Prosenjak i autorica.

 

U novom romanu Branke Primorac \"Zvonka Zmaj i tri kavalira\" koji je objavila Alfa autorica ne samo da piše o nasilju među mladima nego predlaže i kako s time izaći na kraj, ustvrdila je Sanja Lovrenčić na predstavljanju knjige u Knjižnici Bogdana Ogrizovića.

– Branka nudi i rješenje, a to je mobilizacija svih dobrih snaga. Dakle, ne bavi se samo dijagnostikom stanja. Njen roman je knjiga o temeljnom sukobu dobra i zla i knjiga koja propituje stereotipe te dokaz da je književnost za djecu vrlo često angažirana – misli Sanja Lovrenčić kojoj se baš i ne sviđa da u knjizi Branke Primorac Facebook ili Googleov prevoditelj imaju pozitivne uloge.

Urednik knjige Božidar Prosenjak istaknuo je da Alfina biblioteka za mladež ima lijep kontinuitet, a u planu je i objavljivanje prijevoda knjiga za mladež s najvažnijih svjetskih jezika, kao što su ruski, engleski, francuski, poljski... Prosenjak je istaknuo da je Branka Primorac među istaknutijim imenima hrvatske literature za mladež rekavši da je njen lektirni naslov \"Maturalac\" već objavljen u devet izdanja, dok je knjiga \"Ljubavni slučaj mačka Joje\" dosegnuo četiri izdanja. Prema njegovoj ocjeni u novoj se knjizi autorica približila suvremenom čitatelju. Govoreći o najnovijoj knjizi Branke Primorac, Dubravka Težak istaknula je da je drukčija od prethodnih njenih knjiga te da autorica ima raznorodan opus. Dijelove romana čitala je dramska umjetnica Dubravka Miletić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije