Naslovnica Kultura Film

Stiže 'kineski Top Gun': 'Ovo nema ni u Hollywoodu'

Film prati elitnu skupinu vojnika koji sprečavaju teroristički napad i rješavaju talačku krizu, a u glumačkoj ekipi je i Fan Bingbing, jedna od najvećih kineskih megahit-zvijezda
28. rujna 2017. u 16:18 1 komentara 2419 prikaza
Zračni lovac
Foto: Screenshot Youtube
Pogledajte galeriju 1/2

U Kini 1. listopada započinje jednotjedni nacionalni praznik, koji će ove godine biti obilježen na poseban način - spektakularnim akcijskim filmom Zračni lovac.

Teško obolio Priča o uplakanom dječaku ostavljenom od majke slomila je srce cijelom svijetu

Film koji CNN opisuje kao kineski odgovor na američki hit Top Gun produciran je u suradnji sa zračnim snagama kineske vojske. Riječ je o posljednjem u nizu patriotskih filmova koji u zadnje vrijeme dolaze u kineska kina, a sad je vojska prvi put filmašima dala pristup nekim bazama, dozvolila vojnim pilotima da na filmu izvode akrobacije te osigurala vojne stručnjake da savjetuju scenariste. U filmu čije emitiranje kreće ove subote pojavit će se i najnoviji kineski zrakoplovi - borbeni J-20 i J-11, transportni Y-20, te bombarder H-6.

Film prati elitnu skupinu vojnika koji sprečavaju teroristički napad i rješavaju talačku krizu, a u glumačkoj ekipi je i Fan Bingbing, jedna od najvećih kineskih megahit-zvijezda. Producent Lu Jianmin kaže da je ovo prvi kineski film koji vjerno prikazuje moderno zračno ratovanje.

Fan Bingbing | Autor : Hubert Boesl/DPA/PIXSELL Foto: Hubert Boesl/DPA/PIXSELL

- Nemoguće je za zračne snage bilo koje druge zemlje da ovako tijesno surađuju na filmu kao ovdje. Čak ni u Hollywoodu - rekao je kineski producent i kritičar Guan Yadi, koji je već pogledao film.

Međutim, neki vojni analitičari su skeptični oko toga koliko će film zapravo otkriti o kineskoj vojsci.

- Sumnjam da će film publici prikazati išta doista kritično o vojnoj opremi - država te tajne prečvrsto čuva i ima previše utjecaja na domaću filmsku industriju da bi pustila takve informacije - rekla je Yvonne Chiu sa Sveučilišta u Hong Kongu.

Odnosi su dva i pol desetljeća prijateljski i trgovinski, a u idućim godinama mogli bi postati i mnogo korisniji za Hrvatsku. Tada će i proslave Kineske nove godine biti još značajnije ‘Jedan pojas, jedan put’ I Maksim Mrvica danas je bitan za odnos Hrvatske i Kine Pelješki most Josip Bohutinski Kinezima je Pelješki most strateški važan za ulazak u EU Kina Poslovna putovanja Redovi za vizu za Kinu ipak samo zbog – sajmova
Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas