Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podbačaj

'Kauboje' nakon tri tjedna pogledalo samo 28 tisuća gledatelja

Kauboji
10.11.2013.
u 12:00

Komediju “Kauboji” do ovoga je vikenda, nakon tri tjedna prikazivanja, vidjelo 28 tisuća ljudi. Više nego dobar rezultat pogledamo li rezultate hrvatskih filmova proteklih godina, ali prilično razočaravajući uzme li se u obzir da su očekivanja bila mnogo veća.

Komediju “Kauboji” do ovoga je vikenda, nakon tri tjedna prikazivanja, vidjelo 28 tisuća ljudi. Više nego dobar rezultat pogledamo li rezultate hrvatskih filmova proteklih godina, ali prilično razočaravajući uzme li se u obzir da su očekivanja bila mnogo veća. Nakon više od 100 tisuća gledatelja Brešanove “Svećenikove djece”, 80 tisuća “Koka i duhova” i nešto sitno manje od toga “Sonje i Bika”, očekivalo se da će “Kauboji” nastaviti uzlaznu putanju pokrenutu lani. Međutim, rezultat je izostao i, ne dogodi li se neki veći zaokret, film bi se mogao zaustaviti na otprilike 35 tisuća gledatelja.

“Kauboji” su dobar film s velikim tržišnim potencijalom, pa što je moglo poći loše? Možda ideja da film bude istodobno prikazan u rekordnih 40 kina (multipleksima i obnovljenim tzv. neovisnim kinima) nije bila najbolja jer se nije stigla razmahati usmena predaja, najbolja moguća promocija. A možda je film žrtva općenitog pada gledanosti koji traje još od prvog kvartala godine ili su možda razlozi, kako nagađa redatelj Tomislav Mršić, posve izvanfilmski. – Ne znam koga bih ili što krivio – kaže Mršić. – Trideset pet tisuća gledatelja bio bi blagi podbačaj, mislim da bi 50 tisuća bilo realnije.

Ključne riječi

Komentara 1

SN
sasa.novak.58
14:38 14.11.2013.

A možda je film naprosto loš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije