Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju Damir Karakaš

Kao da sam se našao u poziciji nekog lika iz mojih tekstova u crnoj kronici

07.12.2022.
u 19:06

Jednom su me zbog novinskih tekstova napali na Rivi, pa sam završio u bolnici Firule, a jednom kad sam bio cimer u Getu s glumcem Milivojem Beaderom, on mi je rekao kako su me noću čekali neki tipovi, da su njega pitali je li on Karakaš, dobro da se nije zeznuo pa rekao da je, loše bi prošao. A kad se dogodio taj napad na mene, o čemu pišem u Okretištu, neki bliski ljudi su mi sugerirali, imaš sad roman epohe, pa kome se to još dogodilo, daj sad sve to opiši, ali ja sam naprosto htio jedan intimni zapis, zabilježiti svoje emotivno stanje te vrijeme i prostor oko sebe, na neki način ispisati ljudski roman, neki bi rekli kršćanski. Htio sam zapravo roman u kojem nema ni crne kronike ni spektakla, niti tko ni kako ni zašto, to mi je bio izazov, a tu sam težište prebacio na jezik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?