Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kriza na top listi

Kamo je nestala hrvatska beletristika?

arhiva Fraktura
03.08.2022.
u 11:46

Među pedesetak najprodavanijih beletrističkih knjiga nalaze se samo tri domaća naslova

Top-lista najprodavanijih knjiga u našim knjižarama za lipanj, koju objavljuju Moderna vremena, otkriva krizu domaće beletristike. Među pedesetak najprodavanijih beletrističkih knjiga nalaze se samo tri hrvatska naslova.

Visoko četvrto mjesto drži splitska autorica Tisja Kljaković Braić s debitantskom knjigom "U malu je uša đava" koju je u listopadu 2020. objavila Fraktura. Na osamnaestom je mjestu polonistica i književnica Đurđica Čilić s autobiografskom knjigom "Novi kraj", koju je nedavno objavio Disput kao nastavak njezine velike uspješnice "Fafarikula". Među dvije autorice 'ugurao' se germanist i nagrađivani hrvatski pisac Kristian Novak romanom "Ciganin, ali najljepši", prvi put objavljenim još 2016. godine.

Prvo mjesto beletristike drži roman Madeline Miller "Ahilejeva pjesma" u prijevodu Maje Šoljan i nakladi Profila, a na drugom roman francuske autorice Valerie Perrin "Svježa voda za cvijeće" u prijevodu Maje Ručević i nakladi Sonatine. Na prvom mjestu publicistike je knjiga Ivana Ivačkovića "Panonski admiral: emocionalni vodič kroz diskografiju Đorđa Balaševića" koju je objavila Naklada Ljevak, dok je najprodavanija slikovnica "Ti, moja prekrasna djevojčice" Jasmine Kosanović i Nataše Ozmec u nakladi Planetopije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije