Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Rim, a ne Beograd'
Povratak na članak

Kako je Kaptol pripremio teren za prve demokratske izbore

Knjiga obiluje dokumentima, kako crkvenima, tako i onima tajnima komunističkih i obavještajnih službi, koji pokazuju svu napetost u ondašnjim odnosima komunističkih vlasti i crkvenoga vrha.

Komentari 17

GV
golub Vaso
23:08 06.06.2017.

Kaptol je bio premrezen agentima državne sigurnosti

VL
DI
Diesel
05:57 07.06.2017.

Na kraju su se svi ideali pretvorili u pljacku i otimacinu. Sa obzirom na stanje u zemlji, nadam se da se nece pretvoriti i u nasilje.

VL
CI
cinbenik
05:59 07.06.2017.

Da se pitalo nasih svetih otaca,nebi nikada ni bila SRH,a 90ete bi se dogodile bars 70ih. ....To samo pokazuje koliko su nebitni i nepotrebni sukobi sa UDBOM,odveli mnoge Hrvate u nepotrebne patnje,i umjesto da odgovaraju,oni i dalje zele nametnuti da je emigracija=crkva izazvala promjene u Hrvatskoj,umjesto mudrost SRH Hrvata i politicara.

VL
CI
cinbenik
05:50 07.06.2017.

crkva=emigracija,je preotela vlast,i sa HDZe zlom nas povela najgorim putem osamostaljenja,i umjesto da snose odgovornost za prekomjerno stradanje Hrvata i branitelja,oni se zele nametnuti da je prodaja Hrvatskih ognjista u Bos Posavini,uspjeh,da je unistenje Bosankih Hrvata uspjeh,a sada i raseljavanja Hrvata i iz Htvatske......Naravno tako nije uradila RK u Sloveniji.

VL
CI
cinbenik
06:11 07.06.2017.

Crkva nikada nije zeljela AVNOJ Hrvatsku,a imamo AVNOJ Hrvatsku......Crkva nikada nije odgovarala za pogresno istaliranje zabranjenog grba RH i danas,a Racan napustio sabor nebili se stranka opasnih namjera dozvala i umanjila nepotrebne zrtve... ..Nisu dok mnogi Hrvati nisu prekomjerno stradali,aa onda su sami promojenili grb u danasnji kako bi bili priznati,a lazno domoljublje je nastavilo sa unistavackom politikom u BiH Hrvate,i pogodovanje regiji stranke opasnih namjera.....I bas imamo takvo stanje Hrvata danas u BiH,a posebno Posavini,ocekujuci presude za celnike bas te politike.

VL
DU
Deleted user
23:17 06.06.2017.

da nije bilo Hrvatske Katolicke crkve, Franje Tudjmana,i podrske Hrvatske udruzene desnice u zemlji i inozemstvu, nikada ne bi bilo Hrvatske Drzave!

VL
CI
cinbenik
05:54 07.06.2017.

Sta bi bilo da nas Racan nije poveo u osamostaljenje,sa ostalim SRH uglednicima,nesmijem ni pomisliti,a Kaptol je pokazivao NDHa nostalgiju odmah nakon 1945,kako bi opravdali pogreske za istaliranje nenarodne i nebirane NDHa vlasti,koja je mnoge nase odvela na put bez povratka. ..

VL
VL
????
10:18 07.06.2017.

Eh, dobra stara SFRJ, u njoj nas spolno alternativna populacija nije gnjavila sa svojim paradama, ako bi nešto i pokušali. odmah bi ih narodna milicija ispendrečila i strpala u zatvor, u Vrapče ili poslala na Goli otok. Dobra stara vremena....

VL
DU
Deleted user
23:18 06.06.2017.

Pardon, zaboravila napisat, dr, Franje Kuharica!

VL
CI
cinbenik
06:04 07.06.2017.

U Hrvatskoj jos uvjek nismo imali demokratske izbore na nivou,a svjedocimo demokraciji laznih domoljuba i ovih dana ,zalagajuci sve Hrvatsko,kako bi miljenici crkve ostali na vlasti,a unistili sve Hrvatsko.....Uvjeren sam da svijet nece prihvatiti ni ove argumente,pa ako su i od crkve,nego ce donijeti sumnje i stetu Hrvatima i Hrvatskoj ,kao i do sada.....

VL
Avatar mama mia
mama mia
08:16 07.06.2017.

Kaptol i demokracija da pukneš od dragosti

VL
ST
stipoli
06:24 07.06.2017.

Gospodo koja roni suze za jugoslaviom ...ako vam se nesvida ova drzava ispisite se iz drzavljanstva....jedini iskreni jugoslaven je Stulic ....koliko se god ja neslagao s njim ali on je unatoc svemu ostao dosljedan sebi....toliko dosljedan da ni pare ne zeli od novonastalih drzava (a nisu to mali novci) ..e sad povedite se za njegovim primjerom....budite dosljedni 😀

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.