Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igrali smo Horizon Forbidden West

Jurišanje na robote s lukom i strijelom vrhunski je izazov za svakog taktičara

Guerilla Games
14.02.2022.
u 11:32

Novu RPG avanturu od srca preporučamo i starim i novim igračima.

Prošli tjedan proveli smo više-manje kod kuće, uz hranu iz dostave i kontroler Playstationa. Nakon višemjesečne najavne kampanje, naime, Večernji list dobio je priliku recenzirati dugo očekivani Horizon Forbidden West. Radi se o nastavku igre Horizon Zero Dawn iz 2017. godine, koja je sa 20 milijuna igrača jedna od najprodavanijih igara u povijesti Playstationa. Ova RPG avantura smještena je u daleku budućnost kojom vladaju mehaničke zvijeri, a ljudi su svedeni na lovce i sakupljače koji se bore za opstanak na ruševinama današnje civilizacije. U takvom svijetu, crvenokosa junakinja Alloy prelazi put iz otpadnice do spasiteljice - i tu smo je prije nekoliko godina ostavili.

Nakon ogromnog uspjeha prve igre i prateće ekspanzije, tvorci Horizona u Forbidden West ne uvode pretjerane inovacije, već nastavljaju priču gdje smo ju ostavili, vračajući nam čak i večinu posebnih oružja i pokreta na koje smo navikli. Na samom početku nove igre Alloy otkriva da velika prijetnja kojoj se suprotstavila u prvom dijelu nije nestala, nego se preselila na Zabranjeni Zapad, neistraženo područje kojim vladaju agresivna plemena, a smješteno je - otkrit ćemo - na zapadnoj obali današnjeg SAD-a.

Mapa prepuna ostataka automobila, kompjutera, digitalnih satova, pa čak i jedne vrlo prepoznatljive letjelice kojom ćemo se na početku igre baviti jezivo je svjedočanstvo o kraju svijeta kakav poznajemo, a roboti koji nas napadaju vrhunski su izazov: bit će vam potrebno mnogo taktike da lukom i strijelom oborite neke od tehnički superiornih zvijeri.

Dok borba, šuljanje i prikupljanje resursa zauzimaju najveći dio aktivne igre, priču otkrivamo u nizu (pre)dugih animiranih razgovora. Izrazito uvjerljivi i detaljni likovi, nažalost, slijede klišejizirani scenarij s vrlo malo mogućnosti vaše intervencije, ali uzbudljive bitke i fenomenalna atmosfera igre nadomještaju nedostatak interaktivnijih dijaloga. Zato ju od srca preporučamo i starim i novim igračima - uživat ćete.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije